Segueixen les prospeccions amb georadar en l'entorn del jaciment Ibèric de la Mota

29 de gener de 2020


Els investigadors recullen dades dels carrers més pròxims per poder interpretar millor l'excavació

Escolta l'entrevista amb Roger Sala, tècnic en Geofísica aplicada a l'arqueologia. (Fes clic aquí)

 

 

Aquesta setmana s'està realitzant un estudi geològic a la Mota de Sant Pere, al voltant del jaciment ibèric. Ajudats d'un georadar, l'empresa SOT Prospecció Arqueològica, està realitzant un estudi al voltant del jaciment, aplicant tècniques geofísiques per a obtenir imatges no invasives del subsòl i avaluar el potencial arqueològic.

Aquests mesuraments es realitzen a tota la zona del voltant del fortí on es troba el jaciment. En aquesta primera fase es prenen les imatges del subsòl a diferents profunditats. Es tracta d'unes dades poc intuïtives i que requereixen d'una segona fase. Uns processos informàtics complexos transformen les dades que ha recollit el georadar i generen unes imatges en 2D, que amb la interpretació dels arqueòlegs, ajuden a acotar o descobrir la continuïtat del jaciment.

 

Aquest estudi és una eina de gran valor pels investigadors, ja que els permetrà saber amb més concreció on excavar. També es podran fer una idea general dels voltants del jaciment i, fins i tot, interpretar el context de l'enclavament.

 

Les tasques a la Mota de Sant Pere s'allargaran fins dijous 30 de gener per després fer el tractament de les dades; i en poques setmanes disposar dels resultats d'aquesta nova investigació amb l'ús d'un georadar.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles