Iniciat un estudi amb georadar en l'entorn del jaciment ibèric de la Mota de Sant Pere

28 de gener de 2020


Els investigadors de les excavacions esperen poder confirmar els seus indicis i determinar l'àmbit exacte que ocupava el poblat ibèric

Els investigadors d’Arqueovitis encarregats de les excavacions al jaciment ibèric de la Mota de Sant Pere han iniciat aquest dimarts unes prospeccions amb l’ús d’un georadar que determini l’àmbit exacte que ocupava el poblat ibèric. La previsió és que els treballs, que s'estan realitzan en l'entorn del jaciment de la Mota, s'acabin aquest dijous. Les dades de l'estudi, juntament amb el resultats de la nova excavació podrien donar més informació sobre la presumible existència d’un port púnic al municipi.

 

La recollida de material i els treballs d’excavació realitzats fins el moment indiquen que la Mota de Sant Pere conserva sota terra una gran ciutat portuària ibèrica que tindria més d'una hectària i mitja. Entre les restes trobades hi ha material d’importació de diverses procedències mediterrànies. També les muralles trobades al recinte -datades entre els segles V i IV aC- serien el doble de grans de les de la ciutadella de Calafell.

 

Amb el resultat del georadar, els investigadors esperen poder confirmar els seus indicis. Les dades que sorgeixin d'aquest estudi facilitaran la tasca de futures excavacions perquè permetrà gestionar i planificar futurs treballs. L’arqueòleg Daniel López, de la cooperativa Arqueovitis que està al capdavant de les excavacions s'expressava d'aquesta manera durant una entrevista al "Cubelles a les 10".

Per la seva banda, Mireia Sabater també investigadora d'Arqueovitis ha concretat com s'han previst els treballs amb el georadar. 

Les excavacions a la Mota van començar a finals del mes de novembre de 2018 i, després de les diferents troballes, els especialistes creuen que tot el conjunt es podrà estudiar durant generacions. 

D'altra banda, aquest diumenge es portarà a terme l'activitat ajornada "Vols ser arqueòleg per un dia. Les inscripcions estan tancades.

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles