El ple ha aprovat una modificació del conveni laboral i ha rebutjat les mocions

22 de gener de 2020


Junts per Cubelles i el govern d'Unitat Cubellenca, ERC i CEC-Podem han discutit per la urgència d’una moció de suport al president Torra i a Oriol Junqueras, que no ha prosperat.

El primer ple municipal del 2020 s'ha celebrat aquest dimarts al vespre, al Centre Social Joan Roig i Piera. El punt de l’ordre del dia de la part resolutiva ha estat una modificació del conveni laboral per donar cabuda a un redactat nou sobre les indisposicions mèdiques. El punt s’ha aprovat per unanimitat però el PSC ha aprofitat per cridar l’atenció al govern local sobre la situació laboral a l’Ajuntament.

Núria Planas, regidora del PSC.

El regidor de Recursos Humans, Jacob Capardon ha respost així.

A banda d’aquest punt, l’ordre del dia del ple d’aquest dimarts també incloïa dues mocions proposades per Ciutadans relacionades amb la mobilitat. La moció per adherir-se a l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Públic ha estat rebutjada amb els sis vots a favor de Ciutadans (1), el PSC (3) i Junts per Cubelles (2), l’abstenció de la CUP (1) i els nou vots en contra del govern d’UC, ERC i CEC. La segona moció de Ciutadans demanava un estudi per regular l’ús de vehicles elèctrics personals com els patinets.

La regidora de Ciutadans, Ana Torralbo ho ha defensat d’aquesta manera.

La proposta ha comptat amb el suport del PSC (3) i JxCub (2), l’abstenció de la CUP (1) i ha estat rebutjada pel govern d'UC (6), ERC (2) i CECPodem (1). L’alcaldessa Rosa Fonoll ha explicat els motius per oposar-se a la moció de Ciutadans.

A banda de les mocions previstes, el grup municipal de Junts per Cubelles també ha entrat dues propostes per urgència. D’una banda, una moció per instal·lar boies que absorbeixin els microplàstics, que no ha superat la urgència. I una segona moció, originalment proposada per l’AMC i l’AMI el 8 de gener passat, per donar suport al president Torra i a Oriol Junqueras davant de les decisions de la Junta Electoral Central. En aquest cas, la urgència també ha estat rebutjada amb els tres vots a favor de Junts per Cubelles i la CUP, i els 13 vots en contra d’UC, ERC, el PSC, C’s i CECPodem.

El portaveu de Junts per Cubelles, Robert Monzonis, ha considerat justificada la urgència de la moció i ha lamentat el rebuig d’ERC.

Per la seva banda, Esther Soler d’ERC ha subratllat que el seu rebuig ha estat per la urgència i no pel contingut de la moció.

En la mateixa línia s’ha expressat Narcís Pineda de Cubelles En Comú Podem.

El PSC, en canvi, ha reclamat a Junts per Cubelles que retirés la moció. La CUP hi ha donat suport tot i que ha destacat que s’hagués pogut comentar prèviament a la comissió informativa. El regidor de la CUP, Daniel Pèrez.

Finalment, l’alcaldessa Rosa Fonoll s’ha compromès a incloure aquesta moció en el proper ple.

 

La sessió plenària es pot recuperar sencera al podcast de radiocubelles.cat.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles