El taller "Un forat al moneder" ha apropat el consum responsable a les escoles

28 de novembre de 2019


Els infants han après tècniques i bons hàbits que podran utilitzar abans de decidir la compra d’un producte, així com conèixer els seus drets i deures com a consumidors.

L’alumnat de tercer de primària de les tres escoles de Cubelles ha participat aquesta setmana del taller titulat "Un forat al moneder" dins el programa de la 5a Setmana del Consum Responsable. L'activitat formativa de consum responsable ha anat càrrec de la Diputació de Barcelona. 

Amb aquest taller els infants han après a no gastar diners amb coses innecessàries. També que és important que abans de comprar s'informin sobre el producte. I que és millor no gastar més del que un té. 

Aquest dimecres Ràdio Cubelles ha estat present en un d'aquests tallers impartit a l'escola Mar i Cel. Hem parlat amb les persones encarregades de l'activitat, l'Ota Vallès i l'Ivan Otaola que ens han explicat quins són els objectius que cerca el taller.

 

També Ràdio Cubelles ha parlat amb la Isabel, la Irene, la Noa i la Sandra sobre la seva experiència en el taller.

La formació, que s’ha dut a terme en la mateixa classe de l’escola, ha tractat diversos aspectes com ara l’etiquetatge dels productes, les dates de caducitat, la publicitat enganyosa o tècniques per a gestionar l’economia dels infants. Un altre dels temes que han tractat els escolars han estat els efectes ecològics d’anar a comprar amb bosses de plàstic i embolcalls d’un sol us, en comptes d’utilitzar bosses de roba i embolcalls reutilitzables els quals són més ecològics i millors pel medi ambient.  

 

Mercat amb un showcooking d’espigalls en col·laboració amb La Llotja, aquest divendres al mercat.

La 5a Setmana del Consum Responsable seguirà aquest divendres 28 de novembre, a partir de les 11:00 h. al Mercat amb un showcooking d’espigalls, en col·laboració amb La Llotja. 

Hi haurà una mostra d’una recepta de cuina, que anirà a càrrec de Ruben Hernandez (I+D Productes Alimenticis, i propietari establiment Veggie Foods de Cubelles) on es farà un plat amb espigalls dels productors ecològics de Cubelles “La Piotxa”, producte  “Origen Garraf”, i productes ecològics del  Mercat dels divendres Cubelles. L’objectiu és donar a  conèixer la diferència entre els productes ecològics i de proximitat i la resta de productes convencionals, tot tastant una recepta original i saludable. Es repartirà un punt de llibre amb la recepta


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles