El safareig municipal serà l'escenari aquest dilluns de la lectura del manifest del 25N

25 de novembre de 2019


L'acte commemoratiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones tindrà lloc a les 19:00 h. amb l'actuació musical de Tropico de Capricornio.

Aquest 25N es commemora la data en què es produí el violent assassinat de tres germanes, activistes polítiques, en mans de la policia secreta de la dictadura de la República Dominicana al 1960. Per al moviment popular i feminista d’aquest país centreamericà,  aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. Al 1981 aquest moviment va iniciar la commemoració amb una convocatòria anual i al 1999 l’Assemblea General de Nacions Unides va assumir la reivindicació. Aquest dia es commemora arreu del món per denunciar la violència que s’exerceix sobre les dones, que té el seu origen en la manca d’equitat i la discriminació, i per reclamar la seva eliminació.

 

La Regidoria d'Igualtat té a punt els actes de commemoració del 25 de novembre a les 19 h. al Safareigs Municipals per recordar i homenatjar a les dones assessinades a causa d'aquesta violència masclista. Pilar Martos, tècnica d'Igualtat ha fet un repàs a la programació d'aquest dilluns 25N.

A l'acte es compartirà la lectura d'un manifest, un homenatge especial a aquestes dones; i una estona de música en directe en veu de dona, amb TRÓPICO DE CAPRICORNIO. La Regidor d'Igualtat, Pilar Juste també fa una crida a la participació dels actes del 25N.

Un problema de tothom
La violència masclista no és un problema “de” les dones. Les agressions masclistes no són casos aïllats ni inevitables sinó que són fruit d’una societat masclista i amb desigualtats per raó de gènere que cal transformar. En aquest sentit, l'Ajuntament considera que cal un treball conjunt per garantir el dret de les dones a viure lliures de violències. Així mateix s'ha expressat la tècnica d'Igualtat, Pilar Martos.

Taller "Desmuntem els masclisme"

Dins els actes de commemoració del 25 de novembre, l'Ajuntament té a punt un acte que vol servir per desmuntar els masclismes que es farà aquest dijous, 28 de novembre, de les 17'30 a les 19'30 h, al Centre Violeta.

 

Tothom qui vulgui podrà participar d'aquest taller titulat “Desmuntem el masclisme”, que serà impartit per Neus Folguera, psicòloga especialitzada en violències masclistes. Creus que això va amb tu? I tu, què hi tens a dir? Amb aquestes qüestions, la ponent contribuirà, en aquest taller interactiu, a fer una reflexió al voltant de la construcció de la identitat masculina i femenina, als mites sobre la violència masclista i a sensibilitzar sobre les violències més invisibilitzades. Al taller es comentaran els usos i costums que fomenten la desigualtat i la violència sobre les dones, s’abordaran les diferents idees que conformen l’imaginari d’allò femení i allò masculí, per repassar la trajectòria dels estereotips de gènere i veure’n els seus significats en el context actual. L’organitza la regidoria d’Igualtat amb el suport de la Diputació de Barcelona

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles