Divendres comença la programació de la 5a Setmana del Consum Responsable

21 de novembre de 2019


Enguany, com a novetat, s'hi ha afegit dins de la programació oficial tot un seguit d’actes vinculats a  la Setmana Europea de Prevenció de Residus i al Dia Internacional de Violència de gènere

Divendres s’enceta la programació de la 5a Setmana del Consum Responsable que organitza l’Ajuntament de Cubelles. Enguany, com a novetat, s'hi ha afegit dins de la programació oficial tot un seguit d’actes vinculats a la Setmana Europea de Prevenció de Residus i al Dia Internacional de Violència de gènere.

 

De divendres 22 de novembre fins diumenge 1 de desembre es celebrarà aquesta Setmana amb tallers, activitats de sensibilització de Medi Ambient, Turisme, Igualtat, Consum i Mercat.

Un any més, els centres educatius participaran de diferents tallers. Novament l’alumnat de P5, 3t i 4t de primària s’iniciaran al món del consum per conèixer els seus primers drets i deures com a consumidors i prendran part de sessions pràctiques. Per exemple, un dels tallers passarà per a la realització d’un simulacre de compra venda, reclamació i mediació d’una joguina.

La regidora de Turisme, Comerç i Fires, Trini Vicente ha destacat la importància de donar eines als escolars perquè des de ben petits es sensibilitzin sobre el consum responsable.

El primer taller adreçat als escolars s’impartirà aquest divendres a l’institut Les Vinyes i estarà adreçat a l’alumnat de 4t d’ESO. Es tracta d’una xerrada participativa amb suport audiovisual per fomentar actituds de consum responsable en l’àmbit dels jocs d’atzar online. L’objectiu és prevenir els problemes més freqüents associats a la conducta del joc online.

 

Apropar el patrimoni local i el territori mitjançant aquesta Setmana del Consum Responsable també és un altre dels objectius. Per això, enguany es farà una activitat al safareigs municipal, amb un taller artesanal de sabó que tindrà lloc el dissabte, 30 de novembre. Un altre taller serà sobre sensibilització en matèria de turisme, amb una sortida pràctica a la desembocadura del riu Foix i el seu entorn sobre les plantes medicinals en espais naturals. Precisament aquest taller de sensibilització a l'espai natural es farà aquest diumenge, 24 de novembre.

Imma Laborda, tècnica de Turisme, n'ha donat més detalls.

Des de l’Ajuntament segueixen apostant per la realització de la Setmana del Consum Responsable amb la realització d’una quinzena d’activitats organitzades amb l’implicació de diverses entitats i ens del territori.  

 

Consulta la programació (fes clic sobre l'enllaç)


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles