Sorea informa que es desactiva la restricció de beure i cuinar amb aigua de l'aixeta

30 d'agost de 2019


Sorea informa que l'aigua ja compleix amb els paràmetres establerts, i ja ha rebut l’autorització del departament de Sanitat

 2019_08_30_Entrevista a Josep Maria Hugué, regidor de Medi Ambient (cliqueu sobre l'enllaç)

 

 

 

SOREA, empresa gestora del cicle integral de l’aigua, informa que el Departament de Salut Pública ja ha aixecat la restricció del consum d’aigua a Cubelles. Per tant, el servei d’aigua està restablert amb normalitat des de dijous 29 d'agost, a primera hora de la tarda (16:30 h.). Després de les anàlisis i els controls realitzats, s’ha verificat que l’aigua de la xarxa de Cubelles ja compleix amb els paràmetres establerts per la reglamentació vigent i, per tant, es pot consumir l’aigua sense cap tipus de restricció.

 

Per poder recuperar la reserva d’aigua als dipòsits municipals, Sorea demana que se’n faci un ús responsable. També Soera recalca que la terbolesa de l’aigua d’aquest episodi no ha embrutat els dipòsits, perquè es tractaven de partícules que en cap cas deixen sediment. 

 

L’empresa ha treballat amb la màxima celeritat per restablir el servei i ha realitzat les anàlisis per garantir el correcte subministrament d’aigua. Tant des de l’empresa com des de l’Ajuntament, es demana disculpes als usuaris per les molèsties que els hagi ocasionat aquesta incidència.

Mesures que s’adoptaran

SOREA remarca que se seguiran realitzant controls exhaustius i s’anirà informant a l’autoritat sanitària dels resultats analítics que es vagin fent després d’haver finalitzat aquesta incidència.

Per altra banda, tot i que actualment ja existeix un doble sistema de detecció de la terbolesa, hem de garantir que aquests dos sistemes siguin més robustos, eficaços i menys vulnerables davant d’episodis de tempesta elèctrica.

Cap risc per a la ciutadania

Cal reiterar que aquesta incidència no ha suposat cap risc per a la salut de la ciutadania, però els valors de terbolesa superiors als límits establerts, com a conseqüència de les pluges registrades dimarts, han provocat que s’hagin hagut de prendre mesures de prevenció com la restricció del consum d’aigua per beure i cuinar. Ara, aquesta restricció ha estat aixecada.

Mesures adoptades durant la incidència

Tan aviat com es va detectar la incidència, es va comunicar immediatament a l’autoritat sanitària i a l’Ajuntament de Cubelles. Tant l’Ajuntament com SOREA van emetre comunicats als mitjans de comunicació sobre la incidència, així com se’n va fer difusió de les alertes i recomanacions a través de les xarxes socials, es va reproduir als webs i es van repartir cartells per tota la població. A més, SOREA va enviar més de 3.000 missatges per SMS i correu electrònic als usuaris.

 

SOREA va instal·lar un camió cisterna a la població amb 18.000 litres d’aigua per proporcionar-ne a la ciutadania. Aquest camió, situat a la Pl. del Mercat des de mitja tarda d’ahir, es mantindrà fins a darrera hora de la tarda.

 

D’altra banda, es va tancar el subministrament de les fonts públiques d’aigua i es va alertar de les restriccions als centres sanitaris, empreses, residències, cases de colònies i altres col·lectius.

 

L’empresa gestora del servei d’abastament d’aigua també ha ampliat el seu horari d’atenció a la ciutadania a la seva oficina de Cubelles i, presencialment, amb un punt d’informació a la Pl. del Mercat.

 

*Consulta les entrevistes realitzades: 

2019_08_29_BERTA MERCADÈ_SOREA_INCIDÈNCIA AIGUA A CUBELLES (11:00h)

2019_08_29_ JOSEP MARIA HUGUÉ_REGIDOR DE MEDI AMBIENT_INCIDÈNCIA DE L'AIGUA A CUBELLES (11:00 h.)

 

Vídeo: El regidor de Medi Ambient Josep Maria Hugué respon als mitjans de comunicació, 29 d'agost (a les 11:00 h.) 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles