Una tempesta molt forta ha provocat incidències a Cubelles i a tota la comarca

12 d'agost de 2019


Els municipis més malparats han estat Vilanova i la Geltrú i Sitges. Tanmateix a Cubelles també s’han registrat inundacions i arbres caiguts, en menor intensitat que als municipis veïns.

A primera hora d’aquest dilluns, de matinada, una tempesta ha travessat l’àrea del Baix Penedès i el Garraf amb molta intensitat. Els llamps i els trons, acompanyats de cops de vent molts forts, pluja intensa i en alguns casos calamarsa, han alertat els veïns de tota la zona. No hi ha hagut cap víctima ni ferits però sí que s’han documentat desperfectes. A Vilanova i la Geltrú s'han comptat més de 100 arbres caiguts i, entre d'altres desperfectes, també s’ha enfonsat una nau al port.

 

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Pla INUNCAT per les pluges que han superat els 40 litres per metre quadrat en mitja hora al Baix Penedès i al Garraf i que han generat diverses incidències per la qual cosa els Bombers han hagut de fer més d'un centenar de serveis sobretot al Garraf.

 

L'Agència Catalana de l'Aigua, manté vigent l'avís de cabals superiors als habituals a l'aigua de rius, rieres i altres cursos fluvials de les comarques del Garraf i Baix Penedès.
 
Protecció Civil de la Generalitat manté la recomanació de precaució als guals i punts baixos de tots els cursos fluvials d'aquestes comarques i municipis relacionats. La previsió és que al llarg d'aquesta tarda els cursos fluvials es normalitzin. No romangueu a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.

 

Una situació més intensa del previst

El meteoròleg Josep Miró ha valorat a Ràdio Cubelles el fenomen que s'ha viscut aquesta matinada. Segons Miró, la intensitat era difícil de preveure ja que el front que ha arribat en principi no era prou actiu com per generar tempestes. Tanmateix, les temperatures elevades a la zona i també del mar, sumades a l'efecte trampolí de les muntanyes del Baix Penedès i del Garraf, haurien generat una tempesta més forta del previst.

 

Problemes a Rodalies

També a causa de la tempesta, uns arbres han caigut damunt de les vies del tren entre Vilanova i Cubelles. Aquest fet ha provocat que la línia de rodalies R2Sud quedés inoperativa fins a quarts de vuit del matí quan en un primer moment s’ha obert la circulació per una sola via. Més endavant, a quarts de deu, ja s’ha pogut obrir la circulació a les dues vies. Els retards acumulats han estat de més de 30 minuts.

 

A Cubelles, incidències menys greus

En el cas de Cubelles, el pas sota la via del carrer d’Arles de Tec ha quedat inundat. La pluja ha afectat el subministrament elèctric del sistema de bombament que no ha pogut posar-se en marxa fins hores més tard. També s’ha tancat com és habitual el pas per vehicles alts a l’avinguda de la Riera. Això ha fet variar el recorregut de l'autobús urbà.

 

Un altre incident destacat ha estat al torrent d'en Pedro que limita Cubelles i Cunit. Allà l'aigua ha arrossegat un cotxe que ha anat a parar al mig de la platja entre els dos municipis.

 

El regidor de Medi Ambient i Espai Públic, Josep Ma Hugué ha explicat a Ràdio Cubelles que el municipi treballa per anar recuperant la normalitat a la via pública les properes hores. També ha destacat que les incidències a Cubelles han estat menors que les que han patit a Vilanova o a Cunit i ha mostrat el suport als municipis veïns davant de les conseqüències de la tempesta.

 

Un dels carrers més afectats per l'acumulació d'aigua ha sigut el carrer de la Millera (imatge). Allà un grup d’uns 10 veïns han patit inundacions al garatges i als jardins. Una de les veïnes del carrer de la Millera, Manoli Ruiz, ha explicat a Ràdio Cubelles que per culpa de la inundació el seu cotxe ha quedat irreparable. El carrer de la Millera també ha quedat tot inundat de matinada i la Policia Local l'ha tancat durant unes hores.

 

 

Entrevista a Josep Miró, meteoròleg (cliqueu)

Entrevista a Josep Ma Hugué, regidor de Medi Ambient i Espai Públic (cliqueu)

Entrevista a Manoli Ruiz, veïna del carrer de la Millera (cliqueu)


 • mapa_llamps_avui.png
 • carrer Millera tempesta 2.jpg
 • tempesta cotxe salines.jpg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles