Un grup de veïns de Santa Maria han denunciat els pressupostos participatius al Síndic de Greuges

12 de juliol de 2019


En un comunicat l’Agrupació de Veïns de Santa Maria considera que l’anterior experiència amb una pista esportiva va comportar problemes de sorolls i “desordres públics”. La pista actual va entrar en funcionament a finals del mes de maig i compta amb tanques perimetrals i una normativa de funcionament.

Un grup de veïns del parc de Santa Maria han denunciat els pressupostos participatius al Síndic de Greuges. Cap portaveu dels veïns ha pogut fer declaracions fins ara, però segons asseguren en un comunicat que han enviat a Ràdio Cubelles, un grup de veïns del parc de Santa Maria es van reunir amb el Síndic de Greuges el 5 de juny passat. Aquests veïns reclamen l’expedient dels pressupostos participatius del 2017 que, segons diuen, l’Ajuntament no els ha lliurat complet. També demanen l’expedient de les obres de substitució del parc viari per la pista esportiva escollida en els pressupostos participatius. Ara el grup de veïns ha posat una queixa al Síndic de Greuge contra l’Ajuntament i l’empresa Ceres que va ser l’encarregada dels pressupostos participatius. Segons aquests veïns, el procés no va respectar els criteris en diversos punts. Principalment, l’Agrupació de Veïns de Santa Maria considera que l’anterior experiència amb una pista esportiva va comportar problemes de sorolls i “desordres públics”. En el comunicat, aquest grup de veïns denuncia el que consideren un “menyspreu” de l’Ajuntament i l’empresa Ceres cap als problemes i aldarulls que va generar en el seu dia la pista de Santa Maria. L’acceptació del Síndic s’afegeix a l’acció de la Comissió de Garantia d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat de Catalunya que segons l’agrupació veïnal ja obligava l’Ajuntament de Cubelles a lliurar la informació que reclamaven els veïns des del gener de l’any 2018 i en reiterades instàncies posteriors presentades també al llarg del 2019. El comunicat original es pot consultar íntegrament en l'arxiu adjuntat.

 

Per part de l’Ajuntament sobre aquests comunicat de l’Agrupació de veïns Ràdio Cubelles encara no ha rebut resposta. El govern local estaria estudiant les peticions veïnals per preparar una resposta.

 

L'actual pista esportiva, fruit dels pressupostos participatius, va començar a funcionar a finals del mes de maig. L'equipament, públic i obert, compta amb una tanca perimetral, uns horaris determinats i una normativa d'ús pròpia.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles