Ecologistes en Acció ha posat una bandera negra a Cubelles per la contaminació del Foix

14 de juny de 2019


El govern en funcions per la seva banda respon que està licitant les obres que han de servir per reduir aquests abocaments d’aigües fecals.

Ecologistes en Acció ha publicat un informe anomenat "Banderes negres" que es fixa en els problemes media ambientals de la costa d'arreu de l'Estat. En el cas de Catalunya es posen diverses "Banderes Negres", una de les quals a Cubelles per l'abocament d'aigües fecals. Segons els ecologistes, l'abocament d'aigües fecals perjudica l'espai natural de la desembocadura i també podria afectar la qualitat de la costa.

 

En declaracions a Ràdio Cubelles, un dels portaveus d’Ecologistes en Acció a Cubelles, Leo Artisó, ha explicat l’objectiu de la campanya Banderes Negres que en el cas de Cubelles és alertar de la manca d’informació de la contaminació que provoca l’abocament d’aigües fecals. Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient en funcions, Josep Ma Hugué ha explicat a Ràdio Cubelles que l’Agència Catalana de l’Aigua és la responsable d’aquests controls, que es fan periòdicament. Tanmateix, els ecologistes consideren que en èpoques de pluja no es fan els controls com s’haurien de fer. En canvi, el regidor Hugué ha assegurat que no han rebut cap alerta els últims anys sobre la qualitat de l'aigua. A més Josep Ma Hugué també ha destacat que ja està en marxa la licitació de l’obra que ha de reduir aquesta contaminació. Leo Artisò però posa en dubte l’efectivitat del sistema escollit per l'Ajuntament.

 

L’Informe “Banderes negres” d’Ecologistes en Acció es pot consultar a la seva web i a banda de Cubelles també es fixa en altres punts del litoral català.

 

Entrevista a Josep Ma Hugué (cliqueu)

 

Entrevista a Leo Artisó (cliqueu)

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles