S'estableixen serveis mínims al transport, la sanitat i les escoles per la vaga del 21F

21 de febrer de 2019


La Generalitat fixa que circulin un mínim del 33% dels trens de Rodalies i Regionals

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha dictat els serveis mínims per a la vaga general d'aquest dijous 21 de febrer a Catalunya, convocada per la Intersindical CSC. Les previsisions del departament són les mateixes que les fixades en anteriors aturades convocades.

 

En els centres educatius públics i privats no universitaris i llars d'infants hi haurà una persona de l'equip directiu per centre de treball, entenent-se com a tal la persona titular de la direcció, del cap d'estudis, de la secretaria o de la coordinació pedagògica del centre. A més del personal esmentat, per a l'ensenyament infantil i primària (de 3 a 12 anys) es requereix 1 docent per cada 6 aules.

 

Per als centres d'educació especial (de 3 a 16 anys), caldrà 1 docent per cada 4 aules. Per garantir la seguretat en l'horari de menjador i activitats complementàries es decreta un terç del personal de serveis mínims. Per a llars d'infants, es garanteix un terç de la plantilla.

 

Rodalies de Catalunya prestarà uns serveis mínims del 33% dels seus trens de Rodalies i Regionalsdurant tota la jornada de vaga d'aquest dijous 21 de febrer. En el cas de l'AVE i viatgers de llarga distància, es garanteix la circulació del 78% dels trens. Els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge. Els usuaris poden obtenir informació detallada al telèfon 912 320 320 i al web de Renfe. 

 

En els centres i establiments sanitaris de la Xarxa Sanitària d´Utilització Pública (XSUP) es garanteix el normal funcionament del servei d'urgències, tant l'atenció de malalts externs com l'atenció dels malalts ingressats a les unitats d'observació d'urgències, a criteri del metge encarregat del malalt.

 

També s'assegura el normal funcionament de les unitats especials: unitats de cures intensives, unitats de vigilància intensiva, unitats coronàries, unitats d'hemodiàlisi, neonatologia, parts i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia, així com totes aquelles altres que puguin tenir la consideració d'unitats especials d'urgència vital.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles