Granollers ofereix una xerrada sobre Frederic Travé i la represa de l'ornitologia catalana

15 de febrer de 2019


Ell va ser el principal impulsor del moviment ornitològic català en la dècada dels 1950's

Entrevista a Núria jané, arxivera municipal (cliqueu sobre l'enllaç)

 

"Frederic Travé i la represa de l'ornitologia catalana", aquest ha estat el títol de la xerrada que s'ha celebrat aquest dijous a la tarda a Granollers. Advocat de formació, Frederic Travé, va presidir la delegació de la IBM a Catalunya, va ser membre fundador de la SEO (Sociedad Española de Ornitologia) i dinamitzador de l’ornitologia a Catalunya. Al llarg de la seva vida va recollir una important biblioteca especialitzada en els ocells amb més de 2.000 títols.

La muller d'en Frederic TRavé, Maria Antònia Maristany Ibarra (1922 – Cubelles 2011), va fer donació al Museu de Ciències Naturals de Granollers del seu fons bibliogràfic i la documentació sobre ornitologia, així com de les col·leccions de malacologia, de papallones i d'animals dissecats de Frederic Travé. 

 

En aquesta xerrada celebrada a Granollers s'han tractat temes biogràfics i sòcio-ornitològics del finat així com el seu paper essencial en la fundació i funcionament de la Sociedad Española de Ornitología. El Dr. Xavier Ferrer i Parareda ha estat l'encarregat de donar a conèixer el moviment ornitològic català en la dècada dels 1950's. Xavier Ferrer és un veterà professor titular del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia, i Ciències Ambientals de la U.B. També està especialitzat en ornitologia i biogeografia i en la història dels ornitòlegs de Catalunya 

 

Aquesta xerrada sobre "Frederic Travé i la represa de l'ornitologia catalana" s'espera poder portar a Cubelles al mes de Juny, en el marc de la setmana internacional dels arxius, segons ha explicat l'arxivera municipal, Núria Jané en una entrevista a Ràdio Cubelles.

 

Per conèixer més informació sobre aquesta xerrada us podeu adreçar al blog de l'arxiu municipal.

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles