Comença el procés per renovar els consells escolars dels centres educatius

6 de novembre de 2018


Les eleccions es duran a terme entre el 28 i el 30 de novembre

El departament d'Ensenyament ha iniciat el procés per tal de renovar els membres dels consells escolars dels centres públics i centres privats sostinguts amb fons públics. A través d’aquestes eleccions, que se celebren cada dos anys, els consells escolars renovaran la meitat dels seus membres: representants del professorat, dels pares i mares o tutors de l’alumnat, de l’alumnat, del personal d’administració i del personal d’atenció educativa.

El consell escolar del centre és l'òrgan de participació de la comunitat escolar en el govern del centre, determinat per la Llei d’educació de Catalunya. La funció principal del consell escolar és debatre i aprovar tots aquells temes importants per al funcionament i l'organització del centre, com ara el projecte educatiu, la programació general o la memòria econòmica, entre d’altres. En el cas dels centres de titularitat concertada, el consell escolar debat, avalua i aprova els temes a proposta de la titularitat del centre.

Les votacions a les eleccions de 2018 tindran lloc entre el 28 i el 30 de novembre en un total de 3.855 centres públics i 703 centres concertats, i els nous membres elegits prendran possessió abans del 21 de desembre. Amb la finalitat de fomentar la participació, Ensenyament ha repartit prop de 8.400 cartells informatius als centres, AMPES i altres membres de la comunitat educatives.

 

A Cubelles, les direccions de les tres escoles; Charlie Rivel, Vora del Mar i Mar i Cel; així com dels dos instituts, el Cubelles i Les Vinyes han iniciat el procés electoral per a escollir representants dels diferents sectors al consell escolar. Segons publica la web de l’institut Cubelles, en aquesta ocasió seran escollits: 4 representants del professorat, 1 representant dels pares i de les mares de l’alumnat, 1 representant de l’alumnat, 1 representant del PAS. La presentació de candidatures tant a l’institut Cubelles com a les Vinyes finalitzarà el 16 de novembre.

 

Les votacions a l’institut Cubelles tindran lloc el 27 de novembre de 14 a 18 hores a la biblioteca del centre. Mentre que a l’institut Les Vinyes, les votacions seran el dimecres, 28 de novembre. Per la seva banda, l’escola Vora del Mar, ha anunciat que les votacions al seu centre seran el dimecres, 28 de novembre, a les 9h, a les 12:30h, a les 15h, i a partir de les 16:30 i fins les 18h. Mentre que a l'escola Mar i Cel, les votacions seran el dia 28 de novembre a la biblioteca de l’escola, de 12.30h a 13.30h i de 15.30h a 16.30h.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles