L’Ajuntament rebrà una visita de la delegació de Costes de l’Estat

5 de novembre de 2018


Aquest dijous està previst que vingui a Cubelles la cap de la demarcació de costes, Maria Riansares Toledano. Un cop descartada cap ajuda estatal pel passeig Marítim, el govern local espera aconseguir inversions que protegeixin les platges cubellenques.

Entrevista a Josep Maria Hugué, regidor de Medi Ambient (cliqueu sobre l'enllaç)

L’Ajuntament es reunirà aquest dijous amb la cap de costes del Ministeri per lliurar-li una memòria valorada de totes les peticions que el govern li va traslladar ara fa 8 mesos en una primera trobada a la delegació de BarcelonaAleshores el govern li va traslladar les problemàtiques que té el municipi en la seva costa. En aquesta primera reunió, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient Josep Maria Hugué, “el govern municipal els va traslladar la possibilitat que el Ministeri els ajudés a sufragar el cost del canvi de paviment del Passeig Marítim”. Però “ja en aquella trobada el Ministeri els va respondre que ara per ara aquest tipus d’actuacions no les pagava”.

El govern municipal va aprofitar la primera trobada amb la delegació de Barcelona del Ministeri per buscar solucions a la regressió important de sorra que està patint en els últims anys les platges de Cubelles. Una de les problemàtiques se centra en la platja Llarga de Cubelles.

També el govern municipal va parlar de la possibilitat d’implantar un sistema de protecció dunar a la zona de la Mota de Sant Pere, seguint la mateixa actuació feta anteriorment a la zona de la platja de Les Salines.

Per últim, el govern també els va demanar finançament per tirar endavant el Pla de gestió de la desembocadura del riu Foix.

El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué espera que la trobada d’aquest dijous sigui fructífera en la seva petició de rebre suport econòmic tant en les accions de millora  a la regressió important de sorra que està patint en els últims anys les platges de Cubelles com per sufragar part de les despeses del Pla de gestió de la desembocadura del riu Foix.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles