El govern proposarà congelar l’IBI en el proper ple

5 d'octubre de 2018


La manera de fer-ho serà reduint el tipus de gravamen per contrarestar la revisió cadastral. També es debatrà un canvi en l’impost de vehicles per bonificar els que tinguin més de 25 anys i col·laborin amb el club cotxes clàssics

El govern ha convocat un ple extraordinari per debatre canvis en les ordenances fiscals. La sessió, que se celebrarà dimarts que ve 9 d’octubre, a partir de dos quarts de set de la tarda, també inclourà la renúncia d'Agustí Casanovas (ERC). Una de les modificacions que el govern multipartit portarà al ple té la intenció de congelar l’IBI de l'any que ve. La manera de fer-ho serà reduint el tipus de gravamen per contrarestar la revisió cadastral prevista pel 2019. El regidor d’Hisenda, Raül Mudarra, ja va avançar a Ràdio Cubelles a finals del mes d’agost que el govern havia decidit mantenir el mateix rebut de l'IBI de cara el 2019 i els propietaris cubellencs no notin cap augment. La proposta del govern, en cas que s'aprovi, rebaixarà el tipus de gravamen, que passaria de l'1,144 actual a 1,111 aproximadament.

 

A banda de reduir el tipus de l’IBI, el govern també ha decidit canviar l’impost de vehicles per tornar a bonificar els cotxes de més de 25 anys que aquest 2018 han passat a pagar el 100% del tribut. Ara aquests vehicles vells no pagaran l'impost municipal només en aquells casos que formin part del Club Clàssics Cubelles i participin en les trobades d’aquest tipus de vehicles.

 

Les dues propostes de modificació a les ordenances fiscals es votaran en un ple extraordinari previst per dimarts que ve, 9 d’octubre, a partir de dos quarts de set de la tarda. La sessió es podrà seguir en directe a Ràdio Cubelles.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles