El període de recollida de propostes als pressupostos participatius es tanca aquest diumenge

15 de setembre de 2018


Aquesta setmana s’ha habilitat un punt d’informació als Instituts per recollir més propostes als pressupostos participatius. Les idees d'inversió es poden formular tant per internet de manera on line com en paper en els punts habilitats com ara l’Opic

Aquesta setmana (els dies 13 i 14 de setembre) s’ha habilitat un punt d’informació als Instituts per recollir més propostes als pressupostos participatius. En l'edició d'aquest any es manté una partida d'inversions de 150.000 euros. El període de recollida de propostes als pressupostos participatius s’allargarà fins aquest diumenge 16 de setembre. Les idees d'inversió es poden formular tant per internet de manera on line com en paper en els punts habilitats com ara l’Opic.

 

Ja hi han una quarantena de propostes presentades a les sessions grupals dels tallers dels pressupostos participatius i durant la Festa de la Verema. Una part de les propostes han estat consensuades per grups d'edat, barris del poble o sectors de la societat. La primera trobada ha comptat amb la gent jove com a protagonista en una reunió realitzada a l’Espai Jove. Una de les diferències és que aquest any en els pressupostos participatius hi tenen veu i vot els joves entre 16 i 18 anys.

 

Als tallers participatius hi van assistir un total de 10 joves, la majoria d’entre 16 i 20 anys, els quals  van reflexionar i plantejar propostes a títol individual que posteriorment s'han pogut debatre entre tots. Després el mateix grup ha prioritzat 5 de les propostes que seran les que es presentaran consensuades com a necessitats del col·lectiu de jovent local. Les altres 5 propostes es podran presentar a través dels canals habituals, de manera individual.

 

El mateix procediment s'ha repetit en dues ocasions més; d'una banda adreçat a la gent gran; i de l'altra, a les associacions veïnals i la resta d'entitats. La tècnica de l’OPIC, Mila Corredor en parlava en una entrevista realitzada en la seva estada a la Festa de la Verema on també la Regidoria va tenir un punt d’informació i de recollida de propostes els tres dies de la Festa de la Verema a la plaça del Mercat.

Després, en la segona fase, un equip de tècnics municipals analitzaran totes les propostes i valoraran amb un pressupost aproximat totes les que s'ajustin a les bases.

La següent fase serà el període de votació, previst de cara al mes d'octubre. Segons el calendari anunciat, al mes de desembre es faran públics els resultats.

Fins aquest diumenge es poden presentar propostes als pressupostos participatius del 2019. Més informació al portal web de l’Ajuntament (www.cubelles.cat).


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles