Victòria de Jordi Aránega al 47è Trofeu Cubelles 2018

17 d'agost de 2018


Jordi Obach Xifra s'endu la segona categoria. Mentre que el vencedor en júnior va ser Rubén Vera

Club Marítim Cubelles- Festa Major.jpg

Amb un primer i un segon, Jordi Aránega ha conquerit un cop més el Trofeu Cubelles que aquest 2018 celebrava la seva edició número 47. Jordi Aránega ha estat el vencedor del 47è Trofeu Cubelles 2018 de patí a vela sènior. El vencedor en segona categoria ha correspost a Jordi Obach Xifra, mentre que el triomf en patí a vela júnior ha recaigut en Rubén Vera que aquest estiu s'està mostrant incontestable. Aquest passat cap de setmana ha tingut lloc al Club Marítim Cubelles un dels trofeus més veterans de la Costa Daurada, el 47è Trofeu Cubelles que, aquest any s'ha corregut en les classes patí a vela sènior i júnior, així com Optimist, i que ha tingut en Jordi Aránega com brillant vencedor i succeint al seu germà, Xavier Aránega, que va ser el vencedor de l'edició de l'any passat. En aquesta edició han participat 10 patins sènior-vuit júnior.

 

Entre els sènior, Jordi Aránega partia com a favorit, tot i que calia comptar amb les opcions també dels altres dos primeres presents en la competició: el també patinista del Club Marítim Cubelles, Jordi Obach, i el regatista del Club Nàutic Sitges, Jordi Maré . En segona categoria, Jordi Obach Xifra era el que tenia, a priori, més opcions per al triomf, encara tot i la presència d'alguns veterans de l'entitat com Lluís Morillo i el seu fill, Marc Morillo, que aquest estiu de debut a sènior, està demostrant que la seva etapa com patinista júnior va deixar mossa i que en sènior pot arribar a fer grans coses si manté la il·lusió i la constància.

VICTÒRIA CLARA D'ARÁNEGA

La primera prova celebrada dissabte amb un vent de garbí d'uns 9-10 nusos i amb recorregut de boies a babord (l'habitual és fer-ho per estribord), la flota de sènior va sortir majoritàriament per babord (barca del comitè), mentre que Aránega i Maré ho feien per estribord provocant alguns ensurts ja en aquell moment inicial. Tant Aránega com Maré, de tota manera, van creuar per la proa de tota la flota i van prendre el bord de terra, mentre que els que sortien a babord van marxar mar endins.

En el moment de la cruïlla, Jordi Obach va passar per la proa de Jordi Aránega, però amb la virada que va haver de fer per passar boia, Jordi Aránega el va superar i ja es va posar al capdavant de la màniga. En segona posició passaria Jordi Obach i en tercera, a certa distància, Jordi Maré.

 

Aquestes posicions es mantindrien durant tota la màniga, tot i els agosarats esforços de Maré que, en tercera posició, va intentar 'marejar' a Obach júnior fent múltiples virades. El jove Obach, de totes maneres, va mantenir el cap fred, va marcar bé i va mantenir la segona plaça fins a la línia d'arribada que, prèviament, havia creuat amb folgat avantatge Jordi Aránega.

El primer de segona categoria seria Jordi Obach Xifra (pare) que va mantenir aquesta quarta posició pràcticament tota la prova.

 

CANVI DE LÍDER 'IN EXTREMIS'

L'endemà, diumenge, es va córrer la segona prova ja sobre un triangle convencional, és a dir, amb boies per estribord. Tota la flota va sortir per la barca del comitè murada a estribord. La flota va prendre el bord de mar endins, mentre que l'únic que se n'anava per terra era Jordi Maré.

A la cruïlla per enfilar a la boia, Jordi Aránega va virar a sotavent de Jordi Maré aconseguint capgirar la boia de la primera cenyida en primer lloc. Després passaria Maré i, en tercer lloc, ho faria Jordi Obach.

 

Mentre Aránega aconseguia augmentar el seu avantatge en el primer llarg, Obach va retallar distàncies amb Maré i en el segon llarg el va superar.

A l'iniciar-se la segona cenyida, Aránega i Obach van prendre el bord de terra. Maré va prendre el bord de mar i, en veure que Obach li marcava, va tornar a virar per prendre el bord de terra. A partir d'aquest moment, Maré escometria la mateixa estratègia del dia anterior de la 'batalla de virades' i aquesta vegada li va sortir millor de manera que, en la passada de la boia de la segona cenyida, tots dos la van passar molt junts i una major velocitat de Maré li va permetre a aquest escometre la empopada amb una molt lleu avantatge sobre Obach.

 

Durant la popa, Maré i Obach, malgrat la seva lluita, van aconseguir retallar una mica l'avantatge que els portava Aránega. De totes maneres, va ser ell qui va iniciar la tercera cenyida al capdavant, seguidor per Jordi Maré, en segon lloc; i Obach, en tercer.

Després de passar la boia 3, Obach va virar mar endins esperant que Maré li marcaria. No obstant això, Maré va optar per agafar el bord de terra, no així Jordi Aránega que, tenint clar que el seu principal rival per mantenir la primera plaça en la classificació general era Obach, va decidir marcar-i va marxar amb ell mar endins.

Una lleu rolada a la dreta, va afavorir el bord per terra a Maré de manera que al creuar-se amb Aránega ja li va passar per la proa, amb la qual cosa la màniga canviava de líder. Maré havia calculat bé la seva virada a la layline, de manera que aquesta vegada Aránega no va poder virar-la a sotavent com en la primera cenyida. D'aquesta manera, Jordi Maré va aconseguir creuar primer la línia d'arribada amb un cert avantatge, mentre que segon entrava Jordi Aránega i tercer ho feia Jordi Obach.

El seu pare, Jordi Obach Xifra, entraria quart, revalidant la posició aconseguida el dia anterior i suposant-aquesta el triomf en segona categoria.

 

RUBÉN VERA VENÇ A JUNIOR

En la modalitat de patí a vela júnior, les victòries de les dues mànegues es repartiren els regatistes del club amfitrió Gemma Obach i Rubén Vera.

La victòria a la general seria per a Rubén Vera, després d'aconseguir un segon i un primer, mentre que Gemma Obach, guanyadora de la primera mànega, en la segona va fer un tercer al veure superada en aquesta per Helena Rigla.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles