Actualització de la informació en relació a la concentració d’algues ostreopsis

7 d'agost de 2018


L’ACA recomana tornar a posar bandera groga i el CAP només ha registrat un afectat

Alga fitoplacton

 

Cubelles, 7 d'agost (14:07h). El departament de Medi Ambient, en contacte permanent amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha procedit a actualitzar les mesures preventives en relació a la concentració d’algues ostreopsis al costat del niu de metralladores de la platja de la Mota.

 

Com a mesura de prevenció, s’ha donat indicacions a l’empresa de socorrisme i salvament perquè torni a posar la bandera groga (precaució) just a la zona on s’ha detectat aquesta concentració d’algues. Tot i que en principi totes les afectacions que poden provocar la inhalació directe d’aquestes són de caràcter respiratori lleu en vies altes, la simptomatologia a nivell dèrmica s’està encara investigant i els tècnics de l’Agència no descarten que es puguin produir algunes reaccions al·lèrgiques a nivell d’irritació lleu. En tot cas, es remarca que tots els efectes que produeixen aquestes algues són de caràcter lleu.

 

Per la seva banda, el CAP Cubelles ha comunicat a la regidoria de Medi Ambient que des del 27 de juliol no s’ha comptabilitzat cap cas relacionat amb l’exposició a l’ostreopsis. Només una persona de Vilafranca, que es presumeix tenia lleu urticària deguda a l’alga, ha estat atesa en el centre mèdic de Cubelles. 

 

Ràdio Cubelles entrevistarà aquest dimecres, a les 10:30h, en directe al programa Cubelles a les 10, a Mariona De Torre, cap de la Unitat d'aigües costaneres de l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua).


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles