Més acords de futur que de present

18 de juliol de 2018


Els grups polítics municipals han aprovat diversos instruments de futur per a l’Ajuntament de Cubelles. Les posicions entre govern i oposició estan més allunyades en la gestió del present.

En la darrera sessió plenària de l’Ajuntament de Cubelles celebrada aquest dimarts al Centre Social Joan Roig i Piera, les propostes de planificació futura han rebut un suport total o molt majoritari dels partits mentre que els aspectes més discutits per l’oposició han estat els lligats a la gestió econòmica de l’actual equip de govern.

 

Entre les eines de futur aprovades en l’últim ple hi ha el Pla d’accions per l’energia sostenible i el clima que ha de guiar la política mediambiental de l’Ajuntament amb l’objectiu de reduir les emissions de gasos contaminants. Malgrat alguns retrets de l’oposició per no haver-lo enllestit abans, el ple ha aprovat aquest pla per unanimitat. També s’ha validat amb el vot favorable de tots els regidors cubellencs el reglament del cementiri municipal, que no s'actualitzava des de 1999, i el Pla Local Jove, un document que recull les necessitats de la joventut cubellenca fins el 2021. Un altre instrument amb visió de futur és el Consell de Comunicació i el reglament de funcionament dels mitjans de comunicació locals. En aquest cas, l’aprovació ha estat majoritària amb el vot a favor del govern multipartit d’UC, ERC, CIU, ICV i el senyor Écija juntament amb la regidora no adscrita Sílvia Romero i el regidor de Guanyem Cubelles, Dani Pèrez. La resta de partits, el PSC, el PP, Cubelles Sí Es Pot i Cubellencs FIC s’han abstingut. A més a més, també s’han aprovat dues modificacions d’ordenances: en un cas per establir una taxa de 30 euros per tramitar l’alta, la baixa o la modificació de dades dels habitatges turístics, que no ha rebut cap vot en contra; i en un segon cas, per passar a cobrar les terrasses comercials per metres quadrats enlloc de pel nombre de taules, que tampoc ha tingut cap contrari.

 

La divisió entre el govern i l'oposició s’ha fet evident en la gestió econòmica actual de l’Ajuntament. A l’hora de debatre el tràmit d’un crèdit d'uns tres milions d’euros a la Diputació de Barcelona, el govern ha defensat que és la manera de finançar les inversions previstes al pressupost 2018.

Així ho ha explicat el regidor d’Hisenda, Raül Mudarra.

Per la seva banda, els partits de l’oposició han estat crítics no tant amb aquesta decisió concreta, si no sobretot en la gestió general de la legislatura. Des de Cubellencs FIC, la regidora Anna Martínez, considera que el temps s’ha tirat a sobre del govern.

Dani Pèrez de Guanyem ha retret al govern les dades recollides en la liquidació del pressupost 2017, ja que s'ha tancat amb un superàvit d'uns dos milions d'euros.

El PP també s’ha mostrat crític amb la gestió econòmica local i des de Cubelles Sí Es Pot, Albert Tribó, ha qüestionat l’acció de govern realitzada fins ara.

En canvi, el PSC ha optat per l’abstenció i ha confiat en que finalment el govern ara serà capaç d’engegar la construcció de la biblioteca o la reforma del passeig marítim. Xavier Grau, regidor del PSC.

 

Finalment els crèdits per finançar les inversions del 2018 s’han aprovat amb el vot a favor del govern multipartit i el suport de la regidora Sílvia Romero. El PSC s’ha abstingut i Cubellencs, Guanyem, el PP i CSEP han votat en contra.

 

En l’apartat de les mocions, tots els partits han aprovat per unanimitat un text defensat per CSEP per denunciar el tracte de favor que ha rebut Iñaki Urdangarín, cunyat del rei Felip VI, per part dels serveis penitenciaris espanyols. Tots els partits amb representació a l'Ajuntament han coincidit en considerar que s'ha fet una consideració excepcional i diferenciada del condemnat per la seva relació directa amb la família reial espanyola.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles