El govern local defensa la legalitat de tot el procés de concessió de l’aparcament d’autocaravanes

13 de juliol de 2018


Segons el regidor d’Urbanisme, José Manuel Ardila, el terreny municipal pot acollir aquest tipus d’activitat

Entrevista a José Manuel Ardila, regidor d'Urbanisme i portaveu municipal (cliqueu sobre l'enllaç)

En relació a les manifestacions fetes en roda de premsa pels grups de l’oposició PSC, Cubelles sí es pot, PP, Guanyem i Cubellencs, en què denunciaven irregularitats urbanístiques en la cessió d’una part d’un terreny municipal per a la instal·lació, amb el pagament d’un cànon anual, d’un aparcament d’autocaravanes, el Govern municipal reitera allò expressat en el comunicat del 21 de març, i afegeix que:

 

 1. Aquest és un expedient tramitat de forma correcta, amb tots els informes requerits per poder fer una cessió d’ús comú especial en terreny de sistemes d’equipaments municipals.  Tenim la total confiança amb els tècnics municipals.

 

 1. El Govern municipal ha mostrat la seva total transparència en aquest expedient, com demostra que fins a en dues ocasions s’ha enviat l’expedient complert als grups de l’oposició per a la seva revisió. Igualment, l’Alcaldessa ha reiterat en diverses ocasions que els tècnics municipals estan a la disposició de l’oposició per formular qualsevol consulta.

 

 1. La comunicació enviada per la conselleria de Territori i Sostenibilitat, i sobre la qual els grups convocants sustenten la roda de premsa, és una resposta a una pregunta que desconeixem i, per tant, pot no estar vinculada i ser esbiaixada respecte a l’expedient de cessió d’ús comú especial. No és un informe signat per un tècnic, sinó simplement una resposta a una consulta i, per tant, no té el rigor que tindria un informe tècnic del departament de Territori i Sostenibilitat.

 

 1. La clau C permet la instal·lació qualsevol equipaments. El planejament pot establir de forma complementària, però no exclusiva, l’habitatge social, com és el cas de la parcel·la de referència, que té clau CJ.

 

 1. Instal·lacions en el mateix règim que aquest, d’estacionament d’autocaravanes en terreny municipal qualificat com a sistema d’equipaments, tramitades com a cessió temporal, s’ha fet en d’altres municipis, el més proper a nosaltres a Cunit.

 

 1. Aquest estacionament resol una problemàtica ciutadana amb l’estacionament d’autocaravanes que genera cada estiu múltiples queixes del veïnat. En aquest sentit, aquesta actuació s’ha fet amb el consens de l’Associació de Veïns de la Mota de Sant Pere-Clot del Bassó i Les Salines.

 

 1. Es tracta d’una cessió temporal, de 5 anys, que és revocable unilateralment sense dret a indemnitzacions per raons d’interès públic.


 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles