El govern vol ampliar les seves competències directes per encarar el final de la legislatura

16 d'abril de 2018


El ple es reunirà demà a partir de dos quarts de set de la tarda. El contingut de l’ordre del dia comença a marcar la part final de la legislatura. També es debatran mocions sobre les pensions i per l’alliberament dels presos polítics.

Ràdio Cubelles / Pau Ramon

 

En el ple d'aquest dimarts (18.30 al Centre Social Joan Roig i Piera i en directe a Ràdio Cubelles), UC11-RCat, ERC, CiU, ICV i el senyor Écija proposaran passar 8 competències del ple cap a les juntes de govern local. D'aquesta manera, el govern podrà decidir sense necessitat de passar pel ple diversos aspectes de la gestió municipal. Concretament, la junta de govern es podrà encarregar de l’exercici d’accions judicials i administratives i la defensa de la corporació en matèries de competència plenària, declarar la lesivitat dels actes de l’Ajuntament o la concertació de les operacions de crèdit que passin del 10% dels recursos ordinaris. Directament, la junta de govern també tindrà les competències de contractes d’obres, de subministraments, de serveis i de concessions que superin el 10% dels recursos ordinaris. En cas que s’aprovi la proposta del govern, la junta també podrà subscriure contractes privats, adjudicar concessions i adquirir béns immobles, encara que superin el 10% dels recursos ordinaris. El canvi de competències també suposarà que la junta de govern pugui inadmetre a tràmit les sol·licituds de revisió d’actes administratius; pugui aprovar dels projectes d’obres i serveis quan sigui competent per a la seva contractació o concessió, i quan encara no estiguin previstos en els pressupostos; o resoldre recursos interposats contra els acords que s’adopten en virtut de les competències delegades en la Junta de Govern Local.

 

Davant de tots aquests canvis, alguns partits de l’oposició ja han mostrat la seva disconformitat.

De part del govern municipal de moment encara no han fet declaracions dels motius que els porten a delegar totes aquestes competències del ple a la junta de govern. Tanmateix, aquesta delegació permetria al govern prendre decisions rellevants sense la necessitat de convocar plens municipals.

 

 

Plaça d'Antoni Pineda davant de l'estació

 

En el ple municipal d'aquest dimarts el govern també proposarà batejar la plaça de l’estació amb el nom d’Antoni Pineda i Gavaldà. L’executiu local torna a plantejar un nom per un espai públic que fins ara no s’havia batejat, tal com ja va passar amb el parc de davant de l'escola Charlie Rivel, ara parc de l'1 d'octubre del 2017, o amb el Centre Social batejat com Joan Roig i Piera. Ara es tracta de la plaça de davant de l’estació. A proposta del GEC Amics del Castell i de l’Aliança, el govern portarà a debat i votació que aquesta plaça passi a dir-se plaça d’Antoni Pineda i Gavaldà.

Antoni Pineda va ser nomenat fill predilecte de Cubelles l’any 1997. Els darrers anys, Antoni Pineda amb un conveni amb l'Ajuntament ha cedit tot el seu arxiu fotogràfic amb instantànies pròpies i amb fotografies d’altres autors però que ajuden a reconstruir el passat cubellenc. A més a més, Antoni Pineda va viure durant anys a la mateixa estació de Cubelles per l'origen ferroviari de la seva família.

 

Mocions per les pensions i els presos i exiliats polítics

 

Enrte d’altres tràmits, en l’ordre del dia del ple també destaquen dues mocions, una per la revalorització de les pensions  i una segona moció per l’alliberament dels presos polítics.

D’altra banda, el ple també debatrà dues mocions. D’una banda el PSC torna a presentar una moció que mesos enrere es va quedar damunt de la taula i que pretén demanar la revalorització de les pensions per a l’any 2018 i successius. Un text que ara compta també amb el suport inicial de CIU, CSEP, el PP, Guanyem i Cubellencs.

La segona moció ha estat presentada des del grups d’UC, ERC i CIU i reclama l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’estat espanyol.

 

El ple municipal es podrà seguir en directe a Ràdio Cubelles aquest dimarts a partir de les 18.30.


 • Ple de febrer 2018
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • Butlletins correu
 • canal you tube
 • història eleccions 1970-2019
 • des de 1981
 • col·labora
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles