L'Anella Oberta enceta amb èxit la programació sardanista d'aquest any

15 d'abril de 2018


La plaça de la Sardana es va omplir diumenge d'infants de les tres escoles de la vila que van cloure l'activitat d'ensenyament de la sardana i la cobla. La jornada va incloure una anella de germanor per commemorar el 10è aniversari del Voluntariat per la llengua a Cubelles

Sardana "Al Bruc" de Xavi Jorba (cliqueu sobre l'enllaç)

La cobla Maricel va interpretar diumenge la sardana "Al Bruc" de Xavi Jorba, músic i mestre de l'escola Mar i Cel, en el marc de la Cloenda de l'activitat d'ensenyament de la sardana i la cobla de les tres escoles de Cubelles: Josep Andreu, Charlie Rivel, Vora del Mar i Mar i Cel. Enguany, l'acte organitzat per l'entitat sardanista l'Anella Oberta, ha encabit la commemoració del 10è aniversari del Voluntariat per la Llengua a Cubelles, en una anella de germanor.

Xavi Jorba, mestre de música de l'escola Mar i Cel ha valorat l'estrena de la seva sardana "El Bruc".

 

La jornada de diumenge ha obert el calendari de ballades d'aquest any 2018, en el marc de la Setmana Cultural de Cubelles.  La cobla Maricel ha iniciat el seu repertori amb "La noia matinera". Després ha seguit amb el Galop del SardaTIC de Xavi Pujol, i seguidament ha interpretat la sardana "Al Bruc" de Xavi Jorba. La jornada ha avançat amb "Aurora" de Tomàs Gil i" Mirall i amic" de Lluís Alcalà.

Altres peces sardanístes han estat "vella amistat" de Xavier Forcada; "Sardanes a l'ONCE" de Jordi Paulí; i "Una de balladora" de Jaume Bonaterra. A més de les sardanes "Joiós aniversari" d'Antoni Alborts  i "10 anys de somnis" d'Alfred Abad, en commemoració del 10è aniversari del VXLL.

 

Com ja hem dit aquesta primera ballada de l'any ha encabit la cloenda de l'activitat d'ensenyament de la sardana i la cobla que han treballat diverses classes de primària de les escoles de Cubelles. Es tracta d'una activitat que va començar el 2016 i que manté la seva continuïtat, enguany també en un acte que ha ofert una ballada de germanor en motiu del 10è aniversari del programa lingüístic Voluntariat per la Llengua a Cubelles.

Paquita Sol, presidenta de l'Anella Oberta ha valorat la jornada sardanista de diumenge.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles