Jornada de portes obertes a l’escola Charlie Rivel, aquest dissabte

17 de març de 2018


El centre està immers en la introducció de nous projectes i meteorologies. Una de les novetats del nou curs escolar 2018-2019 serà la introducció d’un projecte de sensibilització a través de la música

Entrevista a Glòria Carreteto, directora del Josep Andreu Charlie Rivel

Ràdio Cubelles / Àngels Fuster

 

L’escola Charlie Rivel oferirà la seva jornada de portes obertes el dissabte, 17 de març, a partir de les 11 del matí. L'objectiu és que les noves famílies coneguin les instal·lacions i explicar el seu projecte educatiu. 

 

L'escola Josep Andreu Charlie Rivel és la més antiga de la vila, i compta aquest curs amb 560 infants matriculats. El centre està immers en la introducció de nous projectes i meteorologies amb l'objectiu d'afrontant els reptes de futur del segle XXI, amb un ensenyament de qualitat. Una de les novetats del nou curs escolar 2018-2019 serà la introducció d’un projecte de sensibilització a través de la música. Un altre del projectes novedosos introduïts al centre és el de les matemàtiques manipulatives. Aquest projecte ja està implantat a infantil, i l'objectiu és que es vagi estenen als altres cicles. 

 

L'escola Charlie Rivel destaca també el projecte del Pla de lectura ILEC. En aquest cas es potencia la lectura sistemàtica en totes les àrees i matèries del currículum al llarg de tota l'escolaritat bàsica per augmentar la competència comunicativa i lingüística i el desenvolupament de l'hàbit lector dels infants i joves, sense oblidar que la competència lectora és la base de molts aprenentatges i un requisit per participar amb èxit en bona part dels àmbits de la vida adulta.

 

També té consolidat el projecte del padrinatge. Els més veterans de l’escola, són els encarregats de rebre els nouvinguts. Els més petits tot just comencen el curs de P-3 i per facilitar els primers dies i ajudar-los a integrar-se a l'escola, els padrins els guiaran i junts passaran estones molt agradables. Al llarg del curs aquest vincle afectiu va creixent gràcies a les trobades. Estones de joc, de lectura de contes, de gimnàs plegats… són algunes de les activitats que realitzen. 

 

Un altre dels projectes destacats és el bibliopati. Aquesta activitat sorgeix per oferir als infants en el temps d’esbarjo, l’oportunitat de dedicar-se a la lectura. I participa del Pla Català de l’Esport. Aquesta activitat sorgeix per oferir als infants en el temps d’esbarjo, l’oportunitat de dedicar-se a la lectura. A banda d'axò, treballa l'atenció a la diversitat i el treball de les festes a les aules, entre d’altres.

Més informació al programa educatiu de Ràdio Cubelles "Fem País", que s'emet els divendres, a les 19h; i a les 00h.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles