Cubelles té a punt els actes per commemorar el 25-N

24 de novembre de 2017


Xerrades, cursos i l’inici d’un projecte per elaborar un protocol i pla d’actuació per agressions sexistes en espais d’oci

cartell 25N 2017

 

Entrevista a l'Associació Ara (cliqueu sobre l'enllaç)

Entrevista a Pilar Martos, tècnica de Polítiques d'Igualtat (cliqueu sobre l'enllaç)

 

El 25 de Novembre se celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, per manifestar socialment el rebuig vers les violències masclistes. Enguany es posa l’accent en visibilitzar les múltiples i diverses violències sexuals existents a l’espai públic, derivades dels rols i comportaments naturalitzats en la societat heteropatriarcal. Aquestes situacions vulneren la integritat física i emocional (comentaris degradants, tocaments no desitjats, amenaces, pressions, assetjaments, control, agressions físiques,...) i atempten contra la llibertat de les dones. 

L'Ajuntament de Cubelles s'adhereix a aquesta commemoració amb els actes següents:

 

NO és NO. ESPAIS LLIURES DE MASCLISMES

24 de novembre, Centre Violeta – 17h.

L'Associació ARA proposa una xerrada conduïda per Mireia Marcos, matrona, i Cristina Vega, on es parlarà de l'origen del moviment 25-N i la violència obstètrica. Després, el Cercle de Dones s'obrirà a reflexionar amb la participació de les dones que hi assisteixin.

 

25 de novembre, plaça de la Vila – 16.30h.

No és No. Espais lliures de masclismes. Commemoració del 25-N.

 

16’30 h.  Activitats infantils i familiars

 • “La recerca de les desigualtats". Joc participatiu on buscarem pistes, trobarem defectes i canviarem els seus efectes.
 • “Xup, Xup de contes!” Per a la igualtat i el respecte a càrrec de les Gates Gatunes.

 

18’00 h.  Lectura del Manifest 25N. Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

 

18’15 h.  Lectura de poemes amb la col·laboració del Grup de Teatre Casal de Cubelles.

 

18:45 h. “Una flor, una dona”, muntatge de mural amb col·laboració grup artesania Centre Violeta.

 

19:00 h. Actuació musical “Jazz en clau de dona” a càrrec de Martin Trio.

 

19:45 h. Cloenda

 

18 i 19 de desembre – Centre Violeta

Taller matinal dedicat a la Comunicació No Violenta a càrrec de la Gemma Massoni, psicòloga, terapeuta psicocorporal i fundadora de Kòneksi; potencial humà en moviment. La CNV o Comunicació No Violenta, va més enllà de les paraules, és una manera de pensar i parlar que pretén fomentar la comprensió i el respecte mutu entre les persones. Es basa en la idea que tots els éssers humans tenim la capacitat de compassió, i únicament recorrem a la violència o al comportament que fa mal als altres, quan no reconeixem estratègies més efectives per a satisfer les nostres necessitats.

S’exploraran les bases del CNV i es prendrà consciència de com ens comuniquem amb nosaltres mateixes i amb les altres persones. Aprendrem a comunicar-nos de manera més respectuosa, facilitant la cohesió, el treball en grup i la confiança. Cal inscripció prèvia a igualtat@cubelles.cat o telf 93 895 14 06. Places limitades.

 

Protocol i pla d'acció contra assetjaments

Un dels principals riscos en els espais públics d’oci és la violència sexual i l’alta tolerància als comportaments abusius de caràcter sexual, especialment en espais de festa i sovint sota l’efecte del consum d’alcohol i altres drogues. És per això que es vol establir una línia de treball des de l’anàlisi i la intervenció preventiva amb l’objectiu de canviar la mirada des i les joves, i també dels professionals que intervenen en aquests contextos. En aquest sentit, des del departament de Joventut, junt amb el Pla de Prevenció de Drogodependències TRACA, s’ha impulsat l’elaboració d’un Protocol i Pla d’Actuació davant les agressions sexistes en espais d’oci, que s’està treballant conjuntament amb els departaments de Benestar Social i de Polítiques d’Igualtat, amb el suport de la Generalitat de  Catalunya i l’Observatori Noctàmbul@s.

 

Aquest treball ha de ser útil per conèixer com prevenir les violències sexuals, com han de ser les campanyes preventives, quin tipus de resposta s’ha de donar tant a nivell institucional com tècnic, quins mecanismes s’han d’engegar davant situacions d’agressió, amb qui podem comptar, quin rol pertoca als ajuntaments, a les entitats i a la indústria del lleure.

 

Actualment aquest protocol es troba en una primera fase d’anàlisi de la realitat i diagnosi. A més del recull de dades estadístiques, s’ha engegat un procés participatiu on es recolliran visions i experiències a través d’enquestes dirigides a tota la població de 14 a 45 anys i entrevistes en profunditat a referents del municipi.  També es pot completar un qüestionari anònim i confidencial sobre abusos, assetjament i violència sexual en espais d’oci disponible al web municipal.

 


 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • Butlletins correu
 • canal you tube
 • història eleccions 1970-2019
 • des de 1981
 • col·labora
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles