Inauguració de l’exposició 'Castellers del Foix de Cubelles: Cinc anys tocant el cel amb la mà', aquest divendres 5 d'abril

5 d'abril de 2024


La colla local farà, a dos quarts de set de la tarda, un pilar de dol a la castellera Teresa Bonjoch Figueras, qui havia estat implicada socialment des de l'entitat Cubelles Acull o bé col·laborant a l'emissora municipal Ràdio Cubelles com a tertuliana, entre d'altres.

Entrevista a Pedro H i Marcial Garcia, dels Castellers del Foix de Cubelles

Amb motiu de la 50a Setmana Cultural, el GEC Amics del Castell i els Castellers del Foix de Cubelles inauguraran aquest divendres 5 d'abril una exposició fotogràfica per commemorar el cinquè aniversari de la colla castellera local. Els Castellers del Foix van nèixer el 2019 arran d’una iniciativa pensada per alçar un pilar amb gent del poble durant l’arribada de la Flama del Canigó d’aquell any. Al llarg d’aquest temps la colla s'ha destapat com una de les gran revelacions del panorama casteller. En aquests cinc anys, tres dels quals molt condicionats per la pandèmia sanitària, han consolidat la gama de castells de sis pisos, han descarregat el pilar de 5 i, fins i tot, el 15 d’octubre de 2023 van coronar el seu primer castell de 7, el 4d7 descarregat a Vespella de Gaià.

 

La mostra fotogràfica recull l’evolució de la colla des del seu primer pilar el 23 de juny de 2019 fins a l’actualitat, passant pel seu primer 3d6 a Santa Coloma de Gramenet, l’estrena de la camisa turquesa a la plaça de la Vila el 26 de juny de 2022 i la primera torre de 6 descarregada a Molins de Rei. Les fotografies són de diversos autors i procedeixen del fons de Josep Maria Poch Aviñó. 

 

L' exposició 'Castellers del Foix de Cubelles: Cinc anys tocant el cel amb la mà' es podrà visitar fins al 21d’abril en horari del Centre Social Joan Roig i Piera.

 

La colla local farà, a dos quarts de set de la tarda, un pilar de dol a la castellera Teresa Bonjoch Figueras, qui havia estat molt implicada socialment des de l'entitat Cubelles Acull o bé col·laborant a l'emissora municipal Ràdio Cubelles com a tertuliana, entre d'altres. Han estat diverses les mostres de dolor i tristesa per la mort de Teresa Bonjoch. La vetlla va tenir lloc el dijous 4 d'abril al tanatori L'Hospitalet Gran Via, de 10.30 h. a 19.00 h. I la ceremonia va ser al mateix Tanatori a les 19.00 h.

 

*Foto adjunta: Arxiu dels Castellers del Foix


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles