Tertúlia film "Barbie" i Sopar de dones al Centre Violeta, aquest divendres 1 de març

1 de març de 2024


Serà a càrrec de l'Associació aDONA'T i es posarà sobre la taula l'empoderament i la pressió estètica. Entre d'altres, es debatrà sobre si és la nova Barbie un referent positiu per a les nenes?", al voltant de la pel·lícula Barbie  (2023),

Dins els actes commemoratius del 8 de març, organitzats per l'Ajuntament de Cubelles, el Centre Violeta acollirà aquest divendres 1 de març, a partir de les 19:00 h. una tertúlia al voltant del film "Barbie" i farà un sopar dones.  Durant la conversa que anirà a càrrec de l'Associació aDONA'T es posarà sobre la taula l'empoderament i la pressió estètica. Entre d'altres, es debatrà sobre diverses qüestions com ara si és la nova Barbie un referent positiu per a les nenes?", al voltant de la pel·lícula Barbie  (2023).

Claudia Rodríguez d'Adona't ha donat més detalls d'aquesta activitat.

Posteriorment hi haurà un sopar de traje (cadascuna portarà quelcom de menjar i es compartirà entre totes les assistents).

 

Cal fer inscripció prèvia indicant que es portarà al sopar, a través d'aquest formulari inscripció.

 

Cubelles prepara un 8M reivindicatiu

Cubelles es prepara per al 8M, el Dia Internacional de les Dones, amb un extens programa d’actes que s’allargarà durant tot el mes de març.

 

La dotzena de propostes programades inclouen l’estrena d’un documental produït per la regidoria d’Igualtat sobre les dones de Cubelles; un escape room de temàtica feminista, coorganitzat amb l’Espai Jove; un taller de contes, una ruta guiada sobre la revolta de les dones del 1767 o una taula rodona al voltant del procés per feminitzar el nomenclàtor del municipi iniciat darrerament. Els actes tindran com a punt central la manifestació feminista i la lectura del manifest que es duran a terme el mateix 8 de març.

 

El programa elaborat per la Regidoria d’Igualtat reflexionarà i posarà sobre la taula diferents reivindicacions feministes. Enguany, posa especial interès en la pressió estètica, en la línia del Pla d’Acció iniciat per la Generalitat el passat 2023.

 

Cubelles ha plantejat un 8M, partint d'una mirada local que vol ser global, i per abordar algunes de les desigualtats que patim les dones de forma transversal. La regidora d’Igualtat, Núria Planas considera que la commemoració del 8M és i ha de ser, principalment, reivindicativa. Es tracta, apunta, d'una lluita inclusiva, que s’adreça a tota la societat en general i que busca construir una societat millor, més igualitària i més justa. En una entrevista a l'emissora municipal, la regidora de Polítiques d'Igualtat, Núria Planas, ha detallat els actes del 8 de març.

 

El programa d’activitats del 8 de Març s’iniciarà aquest divendres  1 de març amb una trobada tertúlia que reflexionarà, prenent com a punt de partida la pel·lícula Barbie, sobre els estereotips i la pressió estètica que pateixen les dones i que té un impacte especialment important en les nenes i les adolescents.

 

El gruix dels actes tindran lloc el mateix 8 de març. La jornada s’iniciarà a les 18 h. amb l’estrena del documental “Cubelles amb veu de dona”, impulsat per la regidoria d’Igualtat i que explora l'experiència vital de dones de Cubelles de diferents generacions. Algunes han obert camí en professions que es consideraven d'homes, d'altres han gaudit de la feina feta per les pioneres, i afronten aquests oficis amb una mirada femenina. El migmetratge mostra com cada generació ha viscut des de les coses més quotidianes fins les més transcendentals.

 

Després del passi del documental tindrà lloc la marxa feminista, que recorrerà el centre històric i que finalitzarà a la plaça de la Vila, on tindrà lloc la lectura del manifest, acompanyada d’una lectura de poemes a càrrec del grup de teatre Casal de Cultura, i les actuacions del Cor L’Espiga i els castellers del Foix, així com amb la presència de les pubilles i els hereus de Cubelles.

 

El 9 de març tindrà lloc la jornada comarcal, organitzada conjuntament amb el Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de la comarca, amb un taller sobre estereotips i pressió estètica, xerrades i un dinar de dones.

 

Els actes continuaran el 10 de març amb un itinerari feminista pels escenaris de la revolta de les dones de la Fita, a càrrec de la historiadora i arxivera municipal Núria Jané. El procés iniciat per l’Ajuntament per introduir noms de dones al nomenclàtor de Cubelles centrarà la taula rodona del 14 de març, que s’emetrà també per Ràdio Cubelles.

 

El programa encararà la recta final amb un escape city de temàtica feminista organitzat amb l’Espai Jove, que tindrà lloc el dia 16 de març i, finalment, amb l’espectacle de titelles La veritat de les princeses, que es durà a terme a la biblioteca municipal Mn. Joan Avinyó.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles