Cubelles celebrarà les seves comparses, aquest diumenge

8 de febrer de 2024


Enguany, hi prendran part les banderes de les AFA's de les tres escoles de Cubelles i la llar d"infants La Draga

Les AFA's de les tres escoles de Cubelles, Charlie Rivel, Vora del Mar i Mar i Cel, i la llar d'infants La Draga sortiran diumenge a la comparsa organitzada per l’Ajuntament dins la programació del Carnaval de Cubelles.  Els comparsers es penjaran a l’espatlla el mocador de fer farcells on hi posaran els caramels per la batalla final que es farà al migdia a la plaça de la Vila. Serà aleshores quan les comparses hauran de tibar ben fort del mantó per tal que les protegeixi d’algun caramel.

 

Dins el programa 'Tertúlies Educatives' de Ràdio Cubelles els infants de cinquè de l'escola Charlie Rivel ens explicaven què les comparses és una de les activitats del Carnaval que els agrada.

També ens han parlat de les comparses els del Mar i Cel.

Els del Vora del Mar diuen viure intensament el Carnaval seguint les consignes del Carnestoltes com ara vestir de comparser i comparsera. És una època de l'any que marca uns dies de disbauxa i per això, diuen, els agrada tant.

Les comparses sortiran a partir de les 11.00 h. del matí des de la plaça de la Fita, parc de l'1 d'octubre i pl. de la Reinaixença. Concretament, la concentració serà a les 10:30h en tres punts diferents. Els de l'escola Vora del Mar ho faran des de la plaça de la Fita, els del Charlie Rivel des del parc de l'1 d'octubre i els del Mar i Cel i la Draga des de la plaça de la Renaixença. Enguany, hi han quatre xarangues que acompanyaran els grups de comparsa: la Xaranga Llenya al Bombo, la Salsa Rosa, Xaranga Agrupació musical Alcoi i la Xaranga'n Roll. 

 

La regidora de Cultura, Renata Bedós ha destacat el creixement de les colles de comparses escolars a Cubelles. Per això, enguany, es passa de tres a quatre xarangues aquest dia.

Després de fer una primera part del recorregut pels carrers de Cubelles, cap a les 12:00h. els infants faran una parada per esmorzar. I a les 13.00 h. tindrà lloc la batalla del caramel, a la plaça de la Vila.

Els centres educatius han celebrat les seves comparses aquest dijous

Les tres escoles de Cubelles, l'institut Cubelles i la llar d'infants la Draga han fet les seves comparses aquest dijous. Les han celebrat un any més de manera interna als seus centres. Amb el so del Turuta, els infants han sortit al patí del braç del seu comparser o comparsera. 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles