L'alumnat dels centres educatius segueix les consignes del Carnaval

6 de febrer de 2024


La setmana transcorrerà de manera esbojarrada, amb les ordres estrambòtiques del Rei Carnestoltes. Durant tota la setmana, grans i petits porten complements per seguir les consignes de Sa Majestat el Rei Carnestoltes

Durant la setmana de Carnaval l'alumnat dels centres educatius de Cubelles porten complements per seguir les consignes de Sa Majestat el Rei Carnestoltes per celebrar, cada dia, aquesta festa. Anar a classe amb pijama o pintar-se la cara, vestir amb roba elegant, portar amb alguna cosa divertida al cap, vestir-se de comparsers/eres o portar una disfressa lliure són algunes de les ordres estrambòtiques del Carnestoltes.

 

L'alumnat de cinquè de les escoles de Cubelles que ha participat aquesta setmana del programa Tertúlies Educatives de Ràdio Cubelles, ens parlaven d'aquestes consignes.

I és que els agrada més, és la disfressa lliure. Des del Mar i Cel, els infants recorden que han anat a l'escola vestits de la disfressa de Catwoman o del personatge de Miercoles i han pogut ser per un dia el que han volgut.

 

Les diferents escoles, llars d’infants i instituts de la comarca aprofiten per programar diferents propostes que giren al voltant d’aquest món de Carnestoltes: preparació de disfresses, divertides activitats, espais d’experimentació amb els elements característics d’aquesta festa o coreografies i balls per fer que tothom qui vulgui pugui ser partícip d’aquesta cita.

 

Les truites i botifarra d’ou seran també els protagonistes d'aquest dijous gras, així com les comparses que es celebraran un any més a les pistes esportives dels centres. A banda d'això, aquest divendres la majoria de centres dediquen aquest dia als seus balls i coreografies, amb disfresses dedicades al seu eix transversal, sense oblidar-se del tradicional sermó de Carnaval.

 

D'aquesta manera, aquests dies de febrer, els centres educatius gaudeixen d'un esdeveniment que permet l'alumnat treballar una tradició molt arrelada, el Carnaval. Tant petits com grans gaudiran aquests dies de la disbauxa, la gresca i el sarau d’una de les celebracions populars més esbojarrades com és el Carnaval o el Carnestoltes. Però com tota festa, la seva fi estarà marcada per la crema del Rei Carnestoltes o el tradicional enterrament de la sardina.

 

 

Ràdio Cubelles ha dedicat el programa Tertúlia Educativa amb l'alumnat de cinquè de primària a parlar del Carnaval.

Des del Mar i Cel ens apropaven la festa d'aquesta manera.

Des de l'escola Vora del Mar també parlen del Carnaval.

Des de l'escola Charlie Rivel també ens apropen el seu Carnaval

 

El programa Tertúlies Educatives està dirigit i presentat per Àngels Fuster. Es pot escoltar els Diumenges a les 12h i, en repetició, a les 20:00h.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles