El Concurs de Mestres Xatonaires Infantil arriba a la seva 20a edició

2 de febrer de 2024


L'entitat local 'Cubelles Comerç' tornarà a oferir els tradicionals tallers de xató a les escoles per promoure el plat del xató i captar participants per al concurs Infantil

L'Associació 'Cubelles Comerç' organitza el Concurs Infantil de Mestres Xatonaires que, enguany, arriba a la 20a edició dins el marc de la 22a Xatonada Popular, que tindrà lloc el diumenge 25 de febrer. La Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cubelles ha obert les inscripcions de les dues categories del Concurs d'elaboració del Xató, la Infantil i la d'adult que es podran formalitzar fins al dissabte 17 de febrer. Els infants d'entre 8 i 14 anys podran participar al concurs Infantil.  Mentre que a partir dels 15 anys caldrà inscriure's al concurs en catagoria Adult.

En una entrevista amb Ràdio Cubelles, Carles Fuster, president de l'Associació Cubelles Comerç ha comentat l'origen d'aquesta tradició cubellenca.

L'entitat local porta 20 anys realitzant un taller de xató a les diferents escoles de Cubelles (Mar i Cel, Vora del Mar i Charlie Rivel). Aprofita la seva estada als centres per promoure aquest plat i captar participants per al concurs de Mestres Xatonaires Infantil, ja que gran part del jovent cubellenc encara no l'ha descobert.

 

La Xatonada d'aquest any busca unir la tradició amb la innovació. Per aquest motiu s'han afegit diferents novetats per als restauradors locals, que podran optar per diferents modalitats de participació, entre ells es troben: 

  • Showcooking: consisteix en la elaboració i venda d'una tapa relacionada amb el xató amb la demostració i preparació davant els assistents.
  • Venda tradicional de xató i truites.
  • Possibilitat d'oferir xató a la carta o al menú durant aquell cap de setmana per tal de poder-se beneficiar de la publicitat del programa.

Els restauradors interessats s’hauran de posar en contacte amb l’Oficina municipal de turisme al correu turisme@cubelles.cat.

 

Les inscripcions als concursos de Mestres Xatoniares, són limitades i es poden realitzar de manera gratuïta a l'oficina municipal de Turisme de Cubelles o bé a través del formulari de la pàgina web de l'ajuntament fins al 22 de febrer. Podeu consultar les bases i la convocatòria a la pàgina web municipal www.cubelles.cat 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles