Fins al 30 de juny es pot visitar l'exposició 'Natura' de Roberto Fumagalli al Centre Social

13 de juny de 2023


La mostra inclou una sèrie de quadres amb imatges que passen per capvespres i albes, flors i arbres ballant en un oasi, ocells enamorats i natura que canvia amb el pas de les estacions, entre d'altres.

Entrevista a l'artista local Roberto Fumagalli

 

La sala d'exposicions del Centre Social acull aquesta dies l'exposició 'Natura' de Roberto Fumagalli. La mostra inclou una sèrie de quadres amb imatges que passen per capvespres i albes, flors i arbres ballant en un oasi, ocells enamorats i natura que canvia amb el pas de les estacions, entre d'altres. L'exposició que es va inaugurar l'1 de juny romandrà oberta al públic fins al 30 de juny de 2023 en l'horari d'atenció al públic del Centre Social. 

 

Roby Magall, també conegut com a Roberto Fumagalli va començar a pintar a la dècada de 1970 amb tècniques innovadores, experimentant amb una varietat de materials com el poliestirè, pegats i silicones, donant vida a pintures que, revelen sotarelleus de formes úniques. L'artista local, Roberto Fumagalli ha explicat com van ser els seus inicis en aquest camp artístic.

Inspirat per un mestre finlandès que, de tornada d'una de les últimes guerres devastadores del nostre segle, va crear obres sobre escuma de poliestirè amb efectes cromàtics estranys i aparentment al·lucinants. Està tan fascinat amb aquesta tècnica que vol aplicar-la a les pròpies obres. Així mateix ho ha explicat el mateix artista en una entrevista a Ràdio Cubelles.

 

Amb el temps, es va unir a un club d'artistes milanesos (a la famosa via della Moscova), el cor artístic de la ciutat, participant en diversos concursos i exposicions, guanyant també prestigiosos premis com La Rosa d'Oro (Ced'Art Amici del Quadrat) al 1978, Natale d'Oro (Galeria d'Art Internacional), 1st Sever d'Oro (Galleria Sever) el 1980 i Premi de l'Acadèmia Machiavello, Florència, el 1981. Les seves obres es publiquen a la principal revista d'art de l'època ( Essere i Divenire, il Giorno, Art i Cultura) i al Catàleg Bolaffi.

 

​Als anys 80 es retira del panorama artístic per centrar-se en la seva família, encara que segueix pintant per a si mateix, creant les seves obres més significatives, algunes de les quals es poden veure a la seva web Gallery. Als anys 2000 torna a l'escena artística, recuperant el seu lloc a l'ambient milanès i rebent importants premis, com el primer lloc del Premi Rosario Ciatto i Il Sever d'Oro el 2012. Les seves obres s'exhibeixen durant un llarg període a la Galeria Sever.

 

​Recentment es va mudar amb la família a la bonica costa d'Espanya, on va trobar una nova inspiració i va començar a exportar la seva obra d'art a un nou panorama artístic al nord-est dels EUA, Boston.

 

L'estil

Roby Magall sempre ha pintat exclusivament sobre escuma de poliestirè, un material viu extremadament difícil de tractar. La seva tècnica és molt particular, pot donar vida al poliestirè com a un escultor dóna vida a la seva matèria. Després pinta sobre el material modelat. Per això, més que pintar, li agrada anomenar-la "Pintura Escultòrica".

 

Amb bufador i flames d'oxihidrogen es recargola la base de poliestirè, la silicona crea figures i els vernissos metàl·lics donen colors i llums. L'efecte és sorprenent i mai vist abans.

 

Roby Magall com a artista és essencialment autodidacta. Amb el pas dels anys la seva pròpia tècnica ha anat millorant de mica en mica, permetent obtenir èxits cada vegada més importants en multitud d'esdeveniments artístics, presentant-se com un autor coherent i equilibrat. Totes les seves obres segueixen la mateixa línia pictòrica i obeeixen les mateixes regles constructives i compositives.

 

El tema tractat és profund i se centra en el tema de l'home i el sentit mateix de la seva existència. Fascinants imatges de natura poblen les seves obres, envoltades de simbolismes que sovint fan referència a l'origen de la vida i la seva espiritualitat, a l'univers i la seva matèria, al flux interminable del temps, d'alguna manera units a col·leccions de vida marina, imatges de llibertat , àngels i fantasmes.

 

Més informació a: https://www.robymagall.com/es

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles