Unitat Cubellenca torna a guanyar les eleccions municipals amb el 27,44% del vot, però perd un regidor

29 de maig de 2023


En segon lloc ha quedat el PSC que guanya un regidor, amb el 21,51% del vot. En els seus primers comicis, VOX Cubelles, obté el 10,13% del vot i s'incorpora al ple amb dos regidors

Unitat Cubellenca (UC 11) torna a guanyar les eleccions municipals d'aquest diumenge 28 de maig. Amb 1.698 vots (27,44%), el partit liderat per l'actual alcaldessa Rosa Fonoll ha guanyat 111 vots més respecte als anteriors comicis del 2019 en els quals va aconseguir 1.587, però ha perdut un regidor i es queda amb cinc representants. A Rosa Fonoll l'acompanyaran al ple, Josep Maria Hugué i Alexandra Corvillo, que repeteixen com a regidors; i s'hi afegiran com a noves incorporacions; Àlex Noheda i David Kees. 

 

En segon lloc ha quedat el PSC que ha obtingut 1.331 vots (21,51%) i ha crescut en el nombre de vots en més d'un 6% fins a sumar quatre regidors, un més que fins ara. Al 2019, els socialistes obtenien 1.587 vots. Amb els resultats dels comicis d'aquest 28 de maig, el PSC tindrà com a regidors a Renata Bedós i Núria Planas que ja formaven part del ple de la corporació i s'incorporaran com a nous electes; Arturo Carrillo i Pau Rodríguez.

 

A banda d’aquestes dues candidatures, VOX amb 627 vots (10,13%) ha entrat per primera vegada a l'Ajuntament fins a convertir-se en la tercera força més votada amb dos regidors. Els seus representants seran Jorge Mena i Alexia Camardón.

 

Junts per Cubelles amb 574 vots (9,27%) ha mantingut els dos regidors que tenia al ple. Robert Monzonis es manté com a electe, tot i haver perdut 90 vots respecte dels comicis del 2019, i s'incorpora com a nou regidor Enric García. 

 

En canvi, ERC amb 522 vots (8,43%) s’ha quedat amb un sol electe, Ester Soler. Aquesta baixada d'Esquerra Cubelles en vots li suposa la pèrdua d'un dels dos regidors que tenia el partit, i el regidor, Jacob Capardón, quedarà fora del plenari municipal.

 

La mateixa representació amb un electe a l'Ajuntament ha obtingut el PP amb 402 vots (6,50%), CECP amb 395 vots (6,38%) i la CUP amb 313 vots (5,06%). Així, torna amb representació a l'Ajuntament, Juani Navarrete del PP. I es mantenen Narcís Pineda de CECP i Dani Pèrez de la CUP.

 

Ciutadans amb 165 vots (2,67%) ha perdut gairebé tot el suport i el regidor Manuel Martínez ha quedat fora del consistori.

 

La participació ha estat la més baixa des del 2007 amb un 50,20%, gairebé 9 punts menys que ara fa quatre anys (58,43%). També ha crescut considerablement el nombre de vots nuls (1,31%) i en blanc (1,31%).

 

En el programa especial de Ràdio Cubelles, Rosa Fonoll d’UC ha celebrat la victòria i ha qualificat els vots obtinguts d’històrics. També ha admès que la pèrdua d’un regidor l’hauran d’analitzar de cara als pactes que es necessitaran per governar.

 

Per la seva banda, Renata Bedós del PSC s’ha mostrat molt contenta dels resultats que han obtingut però també ha sigut prudent sobre les opcions de govern que hi haurà ara a l’Ajuntament.

Vox s’ha convertit en la tercera candidatura més votada i ha aconseguit dos regidors. Jorge Mena, el seu cap de llista, ha valorat així els resultats.

En quart lloc, Junts per Cubelles manté els dos regidors que ja tenia en l’anterior legislatura. Robert Monzonis, cap de llista de Junts creu que els resultats obren la porta a canvis.

 

En cinquè lloc ha quedat ERC que perd representació al ple. La seva candidata, Ester Soler, entomava la derrota de passar de dos a un electe i "lamentava la pujada de l'extrema dreta a l'Ajuntament, més que no el repartiment de vots".

El PP de Juani Navarrete és la sisena força més votada i tornarà a tenir representació a l’Ajuntament. 

Narcís Pineda de CECP amb 395 vots ha revalidat el seu regidor malgrat haver perdut vots.

Per la seva banda, Dani Pèrez de la CUP ha celebrat poder continuar a l’Ajuntament i ha alertat de la presència de Vox amb dos regidors.

Finalment, Ciutadans  no ha aconseguit el suport necessari per mantenir-se a l'Ajuntament. Els dos regidors, Manuel Martínez i Ana Torralbo, deixaran de tenir representació al consistori, després d'un mandat. El seu cap de llista, Manuel Martínez ha reconegut que han rebut un càstig a les urnes.

Ara l’Ajuntament seguirà encara en funcions fins que els representants nous prenguin possessió com a regidors en el ple d’investidura, previst pel dissabte 17 de juny, i que també es podrà seguir en directe a Ràdio Cubelles.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles