L’Ajuntament pavimenta la zona del passeig Marítim que afecta als restauradors

6 d'abril de 2023


Els restauradors han pogut ampliar les seves terrasses per Setmana Santa i els vianants disposen de més espai per transitar. Durant aquests dies festius la platja tindrà dos accessos, un a través del Club Marítim i l’altre pel carrer Girona

L’Ajuntament ha pavimentat la zona del passeig Marítim que afecta als restauradors per tal que aquests puguin ampliar les seves terrasses per Setmana Santa i que els vianants disposin de més espai per transitar. Així mateix ho explica l'alcaldessa, Rosa Fonoll.

Durant aquests dies festius la platja tindrà dos accessos, un a través del Club Marítim i l’altre pel carrer Girona.

 

Les obres de remodelació del passeig Marítim de Cubelles segueixen avançant. L’empresa GICSA treballa amb un calendari d’execució per acabar-les dins del mes de juny d’enguany.

Un cop els treballs quedin acabats, el nou passeig Marítim de més d’11.000 metres quadrats quedarà més integrat al municipi amb l'objectiu que doni una personalitat pròpia a la façana marítima. Entre les millores està  l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i s'adequarà i actualitzarà totes les xarxes d'infraestructures existents. Aquests objectius es traduiran en un canvi de la pavimentació, es renovarà el mur limítrof del passeig amb la platja pertal de minimitzar els efectes dels temporals. També hi haurà una millora de la xarxa de clavegueram d’aigües residuals i pluvials, el restabliment de la xarxa d’abastament d'aigua i l’actualització de la xarxa d’enllumenat públic.

 

El propòsit és que el nou passeig tingui més elements de resiliència davant els temporals marítims, amb un mur més alt, paviments porosos i desnivells que ajudin a evacuar l’aigua de mar. A més, s’afrontarà una millora de xarxa de telecomunicacions, s’instal·larà megafonia i es renovarà l’enjardinament, el mobiliari urbà i s’incorporarà una nova senyalització vertical per als diferents accessos a la platja. El pressupost de l’obra supera els dos milions d’euros.

 

L’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll i també el regidor d’Espai Públic, Josep Maria Hugué, han destacat la importància de les obres, llargament reclamades tant pel veïnat com, sobretot, pels usuaris de les platges i restauradors de la zona.

Precisament, als restauradors els demana disculpes per les molèsties i paciència pels inconvenients que els pugui suposar les obres. Si tot va bé la previsiò és que cap a Sant Joan es pugui gaudir del nou passeig completament remodelat. Per minimitzar els efectes i fer compatible les obres amb la restauració s’han pres una sèrie de mesures malgrat tot caldrà conviure amb les obres mentre durin les obres.

Hugué demana a la gent que respecti les senyalitzacions que indiquen quin és el pas de les persones en l'accés al passeig.

Per això, des de l'Ajuntament s'agraeix la paciència del sector de la restauració per la pols, els sorolls i els inconvenients que puguin comportar aquestes obres al passeig Marítim. 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles