Divendres Sant començarà a funcionar, per segon any consecutiu, la zona blava amb l’actualització de tarifes

5 d'abril de 2023


L'Ajuntament incorpora aquesta temporada una reducció dels preus dels abonaments per a empadronats i residents temporals a l’àmbit i augmenten les tarifes per a no residents

Entrevista a Josep Maria Hugué, regidor d'Espai Públic de l'Ajuntament

 

Per segon any consecutiu, Cubelles torna a posar en marxa la zona blava amb l'actualització de tarifes. Entre les mesures adoptades, s’ha ampliat la zona d’estacionament regulat a tots els carrers de la franja marítima. Només queden fora de l’àmbit els trams que queden per damunt de l’avinguda Pompeu Fabra dels carrers de Sant Pere, de Josep Pla i del Clot del Bassó, a banda del tram del carrer de Prat de la Riba que queda entre els de Rovira i Virgili i Clot del Bassó. La zona blava es posarà en marxa del passat divendres 7 d'abril i estarà activa fins al 15 de setembre. 

 

El regidor d'Espai Públic, Josep Maria Hugué, ha explicat per què s'ha fet l'ampliació de l'àmbit de la zona blava. I ha detallat quines són les bonificacions establertes en les tarifes.

Després d’analitzar els ingressos i les despeses del funcionament de la zona blava l’estiu passat, el Ple va aprovar per una àmplia majoria una reducció de les tarifes d’empadronats i residents temporals a la zona. Així, l’abonament de temporada per a empadronats s’ha reduït de 15 a 10 euros, mentre que, per a titulars d’habitatges de segona residència, la reducció és tant en l’abonament mensual que passa de 40 a 30 euros com també en el de temporada que es redueix el cost, de 70 a 50 euros.

 

Pel que fa als titulars de segona residència, aquests hauran de fer una sol·licitud i podran disposar del descompte en dos vehicles per a tota la temporada.

 

A banda, s’ha recollit la casuística en la qual el resident temporal titular del vehicle per al qual es demana l’abonament i el titular de l’IBI de l’habitatge no coincideixen. A través d’una autorització es permetrà que aquests residents de temporada també puguin gaudir del descompte.

 

Tota la informació i documentació relativa a aquestes sol·licituds es pot consultar a cubelles.cat/ze_regulat.

 

Hauran de tornar a demanar la tarifa que els correspongui les persones que tenen un vehicle d’empresa, rènting o Leasing, així com aquelles que tot i estar empadronades a la vila, però sense tributar l’IVTM, han demanat a l’organisme de gestió tributària un canvi en la domiciliació d’aquest. Cal recordar, que la legislació vigent exigeix que la tributació de l’impost de vehicles es faci en el municipi en el qual s’està empadronat.

 

No es modifica la tarifa de 0,50€ diaris per a les persones empadronades fora de l’àmbit de la ZER, mentre que els preus per als no residents s’ha incrementat lleugerament.

 

Pel que fa als abonaments, també s’ha introduït un nou descompte adreçat a les persones que treballen en comerços, restaurants i serveis ubicats dins de la zona d’estacionament regulat. En aquest cas, el titular de l’activitat podrà demanar un màxim de 5 abonaments de 70 euros per a tota la temporada, sempre i quan compleixi els requisits establerts a la normativa. 

 

Aquest any, el pàrquing disuasori de la Mota de Sant Pere romandrà tancat perquè actualment s'està utilitzant arran de les obres del passeig Marítim, però el de Les Salines estarà operatiu ha explicat Josep Maria Hugué durant la conversa mantinguda amb l'emissora municipal.

 

Oficina de tramitació

Per tal d’ajudar a la tramitació dels abonaments, la regidoria d’Espai Públic ha habilitat una nova oficina de tramitació a partir del 5 d’abril a l’antic Espai Jove de Cubelles, dins del Centre Social Joan Roig i Piera on també es troba l’OPIC. Cal recordar, que les persones amb vehicle d'empresa, rènting o leasing i les que tenen una residnència temporal (segona residència), han de tornar a sol·licitar l'abonament, mentre que els que ja van traslladar l'impost de vehicles a Cubelles l'any passat i estan empadronats ja no han de fer cap nova gestió. 

 

Mitjançant cita prèvia, les persones seran ateses i acompanyades en tot el procés de presentació de la documentació per tal d’agilitzar el tràmit i que en un període el més ràpid possible puguin disposar de l’abonament.

 

Per a les persones que no vulguin desplaçar-se, es pot presentar el tràmit de forma telemàtica (Via Pública/Sol·licituds) i s’està habilitant la sol·licitud per l’aplicació mòbil APP TRÀMIT, amb la que l’Ajuntament de Cubelles treballa des de fa uns mesos. Aquest nou sistema disponible per a mòbils i tauletes permet fer una petició guiada en la qual es demana tota la documentació necessària i disposa d’un servei de suport i assessorament.

 

L'Ajuntament ha editat una sèrie de material gràfic informatiu.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles