El fort vent de dissabte aixeca una part de la coberta metàl·lica de la teulada de l'Institut Cubelles

13 de març de 2023


Per motius de seguretat, seguint les recomanacions per l’alerta per ventades i davant el perill de despreniment, es va tallar la circulació del carrer Josep Pla i es va suspendre l'activitat esportiva al camp municipal Josep Pons i Ventura

Dissabte 11 de març es van suspendre els partits de futbol al camp municipal Josep Pons i Ventura, degut al fort vent, i al perill de despreniment d'una part de la coberta metàl·lica que cobreix la teulada de l'Institut Cubelles. En el moment de l'avís estava activada l'alerta del Pla Ventcat per fortes ràfegues de vent. El regidor d'Esports, Narcís Pineda, en declaracions a Ràdio Cubelles ha detallat com es va procedir des del primer moment davant l'incident.

Els bombers i la policia local van tallar la circulació del carrer Josep Pla i van procedir a fer les actuacions pertinents per fixar la xapa metàl·lica de la coberta que s'havia desprès. Durant la tarda de dissabte es van dur a terme els treballs pertinents per part de l'empresa Refornova i, després d'una nova supervisió, els bombers van validar l'actuació realitzada i van tancar la incidència.

 

Segons el comunicat publicat per l'Institut Cubelles al seu web, que parla dels problemes a la coberta de la teulada, i que el centre ha enviat a les famílies, "en el màxim de brevetat possible es faran els treballs de manteniment de tota la planxa metàl·lica del perímetre de la teulada de l'Institut Cubelles que ha quedat afectada i es procedirà a reforçar-la". Aquest dilluns 13 de març, un cop realitzades les primeres intervencions, la situació ha quedat normalitzada i s'ha recuperat la circulació al carrer de davant de l'entrada principal de l'Institut, a l'espera d'una propera intervenció necessària que reforci la teulada.

 

Durant la conversa mantinguda amb l'emissora municipal, el regidor d'Esports, Narcís Pineda, ha volgut destacar altres incidències ocasionades pel vent de dissabte i ha parlat de la caiguda d'una palmera sobre la teulada del Club Marítim Cubelles, així com del despreniment de l'arrebossat de la façana de l'església Santa Maria o de l'incendi forestal de Corral d'en Cona que va començar en una granja abandonada coneguda com les Granges del Carme i que ja ha quedat extingit.

Narcís Pineda ha volgut agrair l'esforç de tothom per solucionar el més aviat possible la incidència.

 

L'Institut Cubelles demana al departament d'Ensenyament que actuï i revisi l'edifici que porta 18 anys en funcionament

 

L'Institut Cubelles ha traslladat al departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya la necessitat d'actuar davant la problemàtica viscuda dissabte. El fort vent va fer aixecar una part de la coberta metàl·lica que cobreix la teulada del centre. Davant el perill de despreniment, els bombers i la Policia Local van tallar la circulació del carrer Josep Pla i van clausurar l'activitat de l'institut. Els bombers van fer una primera actuació que va consistir en tallar el tros de xapa que s'havia desprès. Durant la tarda de dissabte, l'empresa Refornova va dur a terme els treballs pertinents que posteriorment van ser supervisats i que van rebre la conformitat dels bombers que van donar per tancada la incidència. 

 

Durant la conversa mantinguda amb Ràdio Cubelles, Sonia Ruiz, ha confirmat que s'ha traslladat la problemàtica al departament d'Ensenyament de la Generalitat, a qui recau la competència del manteniment de l'edifici, i aquí se'ls ha comunicat la necessitat de revisar i actuar en la millora de la coberta de l'edifici que porta 18 anys en funcionament. Així mateix s'ha expressat Sonia Ruiz. 

 

 

I és que no és la primera vegada que des de la direcció de l'Institut s'ha demanat al departament que posi mesures i que cal un manteniment de l'edifici. Segons els indicadors dels quals disposa el centre, quan plou força, es produeixen una sèrie de filtracions a la segona planta de l'edifici. De fet, el centre ara fa uns cinc anys, al 2018, ja va posar en coneixement aquestes incidències al departament d'Ensenyament de la Generalitat. "Durant aquests temps, des del centre, s'ha anat insistint de la necessitat de revisar les filtracions malgrat que el departament encara no hi ha actuat donat que no ho va considerar prou important" ha explicat Sonia Ruiz.

 

"Espero i desitjo que l'incident que hem tingut ara serveixi per conscienciar que hi han determinats elements que s'han de revisar i reparar per una qüestió de seguretat". I ha insistit en "la necessitat de protegir tota l'estructura de l'edifici de les filtracions", ha dit Ruiz.

Sortosament, la incidència es va produir en cap de setmana quan a l'institut Cubelles no hi ha alumnat. En aquest sentit, Ruiz ha assegurat a l'emissora municipal que "des del centre s'estan fent totes les gestions oportunes perquè això no torni a passar".

Finalment, l'Institut ha fet arribar paraules d'agraïment cap a tots els agents implicats en la resolució de la incidència. En aquest sentit, ha agraït "la feina de la policia local i dels bombers per la seva ràpida actuació i valuosa col·laboració en resoldre aquesta situació en un dia tan complicat com el de la jornada de dissabte, ple d’incidències per les fortes rafegues de vent".

 

 

Entrevista a Sonia Ruiz , directora de l'Institut Cubelles

Entrevista a Narcís Pineda, regidor d'Esports de l'Ajuntament

Entrevista a Jordi Marin, Inspector en cap de la Policia Local


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles