Arturo Artís i Juan Manuel Vargas, guanyadors del Concurs de Mestres Xatonaires de Cubelles 2023

27 de febrer de 2023


José Manuel Lepe Sánchez i Núria Canal es van endur el segon i el tercer lloc en la categoria Infantil. Mentre que María del Mar Aguilar i Fernando Anaya es van endur la segona i tercera posició respectivament, en categoria Adult.

Investits els Mestres Xatonaires del 2023

 

La 21a edició de la Xatonada Popular de Cubelles es va celebrar diumenge amb els tradicionals concursos de Mestres Xatonaires com a acte central de la festa. El jurat qualificador va provar una vintena de xatons, un dels plats més arrelats i tradicionals de la comarca. Tot i que a l'inici del matí va ploure una mica, la resta de la jornada va seguir amb bon temps en una festa gastronòmica que va comptar amb un únic estand, el del Restaurant Armengol que va esgotar de seguida les racions de xató servides.

 

Després que els diferents jurats qualificadors provessin i deliberessin els 20 xatons participants, els amenitzadors de la Xatonada van donar a conèixer els premiats. En la categoria infantil, Arturo Artís Avilés (número 2) va ser investit Mestre Xatonaire Infantil en la primera posició, seguit de José Manuel Lepe Sánchez (número 9) que es va endur la segona posició i Núria Canal (número 10), la tercera posició.Pel que fa a la categoria Adult, Juan Manuel Vargas Canalejo (número 14) va ser investit Mestre Xatonaire de Cubelles, mentre que María del Mar Aguilar Cuesta (número 11) i Fernando Anaya Maestre (número 7) es van endur la segona i tercera posició, respectivament. 

 

Els premis tant de la categoria infantil com d'adult consisteixen en vals per a descanviar al comerç associat de 'Cubelles Comerç'. Els adults s'han endut vals per valors de 200€, 150€ i 100€ per als primer, segon i tercer premi., respectivament. Mentre que els premis en vals de la categoria infantil han estat de 90€, 60€ i 30€ per als primer, segon i tercer premi.

 

L'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, va tenir paraules d'agraïment cap a l'Associació de comerç local 'Cubelles Comerç' que després de quasi vint anys manté viu el concurs infantil de xató i que el nodreix de mestres xatonaires el municipi amb els tallers que imparteix a les escoles. Fonoll va agrair també la participació de l'únic comerç de restauració a la festa, el Restaurant Armengol de Cubelles que va servir el seu xató durant tota la jornada. 

 

Diumenge a partir de les 11 a la plaça del Centre Social Joan Roig i Piera i la plaça del Castell, començaven els típics concursos de mestres xatonaires. Durant tot el matí es va poder adquirir la ració de xató del restaurant L’Armengol i també es van dur a terme tallers, espectacles de teatre i titelles i activitats paral·leles.

 

Els participants del concurs de fer xató han rebut d’obsequi un plat commemoratiu i un davantal fet a mà per l’ONG Balukunda. Els premiats han rebut vals de compra a les botigues associades al Comerç de Cubelles. I l’Associació d’Hostaleria i Comerç de Cubelles s’encarregarà de l’organització del concurs infantil de mestres xatonaires, que enguany arriba a la 19a edició. Al llarg del matí hi han hagut diferents activitats adreçades al públic infantil, com un espai ludoteca d’alimentació sostenible, l’activitat de descobrir el pirata Pocabroma o espais de joc. Els més petits també han disposat d’un espai d’inflables.

 

Per al públic adult es va programar un taller de cosmètica natural, en el qual es va fer una crema antiinflamatòria, i un de costura de pitets per menjar calçots.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles