Cubelles crida a manifestar-se per la gratuïtat de l’autopista

3 de febrer de 2023


Juntament amb els consells comarcals i els ajuntaments del Baix Penedès i el Garraf, aquest diumenge 5 de febrer a partir de les cinc de la tarda, s’ha convocat una marxa lenta que sortirà de la ronda d’Europa de Vilanova i la Geltrú, davant del Leroy Merlin, i anirà a buscar l’autopista C32 fins a Sitges.

Aquest diumenge a partir de les cinc de la tarda, s’ha convocat una marxa lenta per reclamar la gratuïtat de l'autopista C32. La manifestació sortirà de la ronda d’Europa de Vilanova i la Geltrú, davant del Leroy Merlin, i anirà a buscar l’autopista C32 fins a Sitges. La reivindicació compta amb el suport dels consells comercals del Garraf i el Baix Penedès, els ajuntaments afectats per l'autopista i organitzacions sindicals, patronals i socials de la zona.

 

L’alcaldessa Rosa Fonoll s’ha afegit a la crida i considera que la població de Cubelles és una de les més perjudicades pels peatges de la C32.

La d’aquest diumenge serà la primera acció reivindicativa per denunciar el greuge discriminatori que representen els peatges de la C32, en relació a altres territoris catalans que ja gaudeixen de la gratuïtat. La petició concreta dels municipis afectats és que s’estableixi una bonificació del 100% als peatges de Cubelles i de Vallcarca per tothom qui faci viatges d’anada i tornada en 24 hores. Els representants de la comissió del Penedès Marítim que agrupa sindicats, patronals, ajuntaments i altres organitzacions, calculen que aquest tipus de gratuïtat necessitaria una inversió de la Generalitat d’entre 10 i 15 milions d’euros. Els membres de la comissió no descarten de fer una segona protesta a Barcelona per fer arribar les reivindicacions al Parlament.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles