La Plataforma per a una Escola Inclusiva al Garraf torna a sortir al carrer per reclamar una inclusió real a les escoles

17 de gener de 2023


Coincidint amb la celebració del ple d'aquest dimarts, va tenir lloc una concentració de protesta amb la lectura d'un manifest previ a la presentació d'una moció a la sessió plenària de l'Ajuntament

Entrevista a Marta Losada de la Plataforma per a una Escola Inclusiva

 

La Plataforma per una inclusió real al Garraf ha celebrat una concentració aquest dimarts 17 de gener a Cubelles per tornar a reclamar una inclusió real a les escoles. Aquest moviment denuncia una manca de recursos i exigeix el compliment del Decret d’Inclusió.

 

"Prou excuses, més recursos!! El temps sempre perjudica els mateixos!! El decret d'inclusió no es compleix!! Són drets, no favors!!", han estat alguns dels missatges que s'han pogut escoltar durant la manifestació iniciada a les 19:00h. a la plaça de la Vila i que minuts més tard s'ha traslladat davant el Centre Social on s'estava celebrant el ple municipal que ha aprovat per unanimitat dels grups municipals una moció presentada per UC11, PSC, ERC, CECP-ECG i CUP per garantir l’educació inclusiva als centres educatius de Cubelles. La moció aprovada a Cubelles és la quarta presentada en els últims dos mesos a la comarca del Garraf.

 

Aquest moviment creat ara fa un any per l’AFA Sant Jordi de Vilanova s’ha fet gran i a aquesta reclamació s’han adherit també totes les comunitats educatives (mestres, professionals, AFAs i famílies) de Vilanova juntament altres comunitats i associacions de la comarca. "Tots reclamen conjuntament que el Garraf sigui realment la comarca inclusiva per excel·lència i comptar amb tots els recursos humans i materials que li pertoquen i requereix per poder comptar amb una educació realment inclusiva i de qualitat".  I és que el conjunt de centres educatius de la comarca pateixen la mateixa situació. No tenen prou recursos per atendre l'alumnat. Els centres i el seu professorat denuncien que la bossa de recursos i d'hores no s'amplia malgrat que els casos augmenten. 
 
El col·lectiu retreu a la Generalitat una manca de recursos malgrat l'octubre de 2017 s'aprovava el decret de l'escola inclusiva i es fixava que calia adequar l'activitat educativa per atendre la diversitat de l'alumnat i l'assoliment d'una igualtat d'oportunitats i d'accessibilitat. Reclamen que es desplegui "plenament" el decret a favor de l'escola inclusiva per garantir la igualtat d'oportunitats de tots els infants. Des de la comunitat educativa veuen que han passat cinc anys i que la realitat actual queda lluny de les promeses. 

 

En una entrevista a Ràdio Cubelles, Marta Losana de la Plataforma per a una Escola Inclusiva al Garraf i mare de l'escola Vora del Mar ha parlat de la situació que viuen els centres educatius tant al conjunt de municipis del Garraf com també a Cubelles. En referència a l'escola Vora del Mar ha dit que "és una de les escoles més afectades de la comarca amb un 20% d'alumnes amb necessitat de suport educatiu". En aquest sentit, ha explicat que "la falta de recursos per afrontar-ho afecta a tot l'alumnat i a tota la comunitat educativa". Amb la concentració d'aquest dimarts a Cubelles han volgut "demostrar una vegada més la seva força i unió per fer entendre al Govern de la Generalitat que a l'educació del nostres infants els hi fan falta professionals qualificats dotats d'uns recursos que ara mateix són gairebé inexistents. Lluitem perquè cada infant rebi l'atenció necessària per desenvolupar el seu dret a l'educació en igualtat d'oportunitats".

 
 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles