S'inicia la campanya de sensibilització de l'ús de la bicicleta 'Giro di Cubelles' a l'Institut Cubelles

25 de novembre de 2022


Sota el nom 'Vine a l'institut en bici i aconsegueix un regal', l'acció iniciada el 25N, es repetirà el 2 i 16 de desembre

Aquest divendres 25 de novembre s'ha iniciat la campanya de sensibilització de l'ús de la bicicleta 'Giro di Cubelles' a l'Institut Cubelles. Es tracta d'una acció promoguda per l'alumnat de 2n Batxillerat de l'Institut Cubelles que ha participat de la segona mobilitat a Bari-Itàlia, del 5 al 12, per desenvolupar l'ODS 3: Salut i Benestar, del projecte Erasmus+ KA220.

L'Alexia és una de les alumnes que ha pres part de l'estada Bari-Itàlia. En una entrevista a Ràdio Cubelles ens apropa la seva experiència.

El Nil també ha estat un altre dels alumnes que ha viscut l'experiència de viatjar a Bari-Itàlia durant la segona mobilitat de l'Erasmus+ KA220.

L'emissora municipal també ha pogut parlar amb diversos joves estudiants de l'Institut Cubelles que han anat amb bicicleta al centre, aquest divendres. El Demian i el Sergi han volgut apropar la seva experiència i posaven en valor aquesta acció.

També la Júlia considera que són molts els beneficis que ens proporciona l'ús de la bicicleta.

 

La campanya de sensibilització de l'ús de la bicicleta 'Giro di Cubelles' es repetirà els divendres 2 i 16 de desembre, sota el lema 'Vine a l'institut en bici i aconsegueix un regal'. Un dels objectius d'aquesta acció és que serveixi d'inspiració, juntament amb tota l'experiència viscuda a Itàlia, per a la creació d'un vídeo que a posteriori serà presentat a l'alumnat per promoure l'activitat.

 

Segons recull l'ODS 3 sobre la Salut i el Benestar, fomentar la bicicleta com a model de transport ideal significa donar suport a un dels exercicis més beneficiosos que hi ha per a la salut, tant a nivell de reducció de la freqüència cardíaca i respiratòria i prevenció de les malalties coronàries, la hipertensió, el colesterol i la diabetis, quant a nivell de reducció dels nivells de contaminació ambientals i acústics i per tant de benestar de les persones residents.

Els objectius de l'ODS (Objectius de desenvolupament sostenible)

 

El 25 de setembre 2015, 193 països de tot el món es van comprometre a assolir els 17 objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides de cara a l’any 2030. Molt resumit, els ODS busquen la igualtat entre les persones, la protecció del medi ambient i la prosperitat en el marc d’una nova agenda de desenvolupament sostenible. Tot plegat per contribuir a fomentar almenys 5 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’Agenda 2030: salut i benestar, igualtat de gènere, ciutats i comunitats sostenibles, consum i producció responsables i acció climàtica.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles