Segueix la programació de la 7a Setmana de Consum Responsable

21 de novembre de 2022


Taller de reciclatge de productes de Nadal, campanya Estalviem Llum i Reparatruck amb una unitat mòbil d’autoreparació, aquest divendres 25 de Novembre al Mercat

Aquest divendres 25 de novembre, de les 10 a les 14:00 h. l'ONG Balukunda de Gàmbia posarà un parada al Mercat i oferirà un taller de reciclatge de productes de Nadal. Són productes fets amb teles africanes i treballades pel grup de dones Puntades amb Cor. Balukunda té com a objectiu defensar la vida digna dels diferents col·lectius, on és l’única solució als problemes de la immigració i la lluita contra la pobresa. Pel que fa al taller de reciclatge de productes de Nadal té per objectiu aprofitar les llanes i les boles de Nadal de l’arbre, trencades o malmeses per nous productes de decoració nadalencs. L’esperit del taller és la prevenció de residus i el reaprofitament de robes i material que es llençaria i es dona un nou ús. Li tornem a donar vida i color.

 

Paral·lelament, el Servei de Consum de l'Ajuntament oferirà, divendres 25 de novembre, d'11h a 13 h., la segona sessió de la Campanya Estalviem llum i el Taller Reparatruck. Aquesta campanya està centrada a fomentar la renovació de bombetes  tipus leds que generen un menor impacte ambiental i ajuden a reduir el consum elèctric, sota el lema Porta la teva bombeta antiga i et donarem un val de descompte del 50% per comprar bombetes leds a bescanviar a la Ferreteria de l'Oscar

 

El Consell Comarcal del Garraf i el Servei de Medi Natural i Litoral oferirà aquest 25 de novembre, de les 10h a les 13 h., la REPARATRUCK. Es tracta d'una unitat mòbil d’autoreparació que el divendres al mercat es posa a disposició de tota la ciutadania. El vehicle disposa de totes les eines necessàries i compta amb una persona tècnica especialitzada disposada a ajudar i ensenyar a reparar petits electrodomèstics, aparells electrònics i bicicletes. Imma Laborda, tècnica de Consum de l'Ajuntament de Cubelles en dona més detalls.

Des de l'organització, s'informa que tothom que participi de les activitats de la 7a Setmana de Consum Responsable rebrà un val de descompte de les botigues de venda i reparació de bicicletes de Cubelles:

  • ECOELECKTRONICA: 100% Descompte mà d’obra en reparacions de bicicletes i 50% descompte mà d’obra en reparacions bicicletes elèctriques.
  • CUBIKES: 10% Descompte en accessoris i roba.
  • CICLOS PEREZ: 5% Descompte en material.

Tallers de consum als centres educatius

Una altra de les activitats incloses a la programació de la 7a Setmana són els Tallers de consum als centres educatius de la Diputació. En aquesta ocasió, l'alumnat de 2n de l'ESO de l'institut Les Vinyes participarà aquest 25 de novembre de l'activitat portar per nom Qui veu el meu perfil.  L'actual desenvolupament de la xarxa d'internet i l'ús que en fem a tots els àmbits de la nostra vida, planteja la necessitat no només d'ensenyar als més joves com fer-la servir sinó també d'educar-los i donar-los eines sobre com utilitzar-la. L’activitat té l’objectiu de conscienciar als més joves sobre les conseqüències de l’ús intensiu i irreflexiu de les xarxes socials, i la quantitat de dades personals que s’emmagatzemen sobre cada un de nosaltres. Explicar l’ús de les nostres dades personals per part de les xarxes socials. Les bases de dades de perfils socioeconòmics dels usuaris. Els perills de fer visibles dades personals a terceres persones: enganys i estafes freqüents, suplantacions d’identitat, sèxting, usurpació de dades. Contractació i compres en línia. Consells i precaucions per comprar amb seguretat a internet. El dret de desistiment.

 

Les escoles també prendran part de tallers de consum. El dilluns 28 de novembre serà el torn de l'alumnat de 3r de les escoles Vora del Mar i Mar i Cel. El taller de Consum que ofereix la Diputació porta el nom La cigala i la formiga se’n van a comprar.

El taller està adreçat a conscienciar l'alumnat de cicle mitjà de primària de les conseqüències econòmiques i socials de les nostres compres i reflexionar, abans d’adquirir qualsevol producte o servei, sobre quines són les nostres necessitats. S’incideix en les competències bàsiques de l’etapa de primària. S’aprofita la transversalitat, els valors i les actituds que el taller ens permet desenvolupar per tal d’incidir concretament en la competència social i ciutadana. Mentre que l'alumnat de 3r de Primària de l'escola Charlie Rivel participarà del mateix taller el 2 de desembre.

Tallers diversos

El dissabte 26 de novembre, dins els tallers de sensibilització, el Servei Públic de Consum de Cubelles oferirà, a partir de les 11:00h., als antics safareigs municipals, un Taller de Cosmètica natural per preparar una crema antiinflamatòria a base de ruda amb ingredients d’origen natural. Per aquesta activitat cal inscripció prèvia a www.cubelles.cat

 

Paral·lelament, el mateix dissabte 26 de novembre,  de les 11:00 h. a 13:00 h, al mural del la Festa Major també hi haurà un Taller de cuina en anglès per a nenes i nens, sota el nom Little Xef. Les receptes són creatives i fàcils perquè els infants puguin dur-les a terme sense cap mena de problema. Durant l’activitat, s’utilitzen expressions i vocabulari típics en l’àmbit de la cuina, però també es canta, es balla i es fa un petit treball manual  per complimentar la recepta. Per aquesta activitat cal inscripció prèvia a www.cubelles.cat

 

Una altra de les activitats serà la visita guiada que tindrà lloc el mateix dissabte 26 per gaudir d’un matí amb família amb Conta contes- Recorre Cubelles que convida a conèixer la història del pirata Pocabroma i la resta de personatges amb realitat virtual. Durant la jornada, organitzada per Som Experiències, els participants llegeixen el conte a «A la recerca d’en Charlie». La tècnica de Consum, Imma Laborda ens detalla l'activitat.

Quan s'acabi l'activitat, els participants faran un petit treball manual que els acompanyarà a fer el recorregut «Recorre Cubelles».  La visita es farà de les 10h a les 12:00h. i s'iniciarà des de l'Oficina de Turisme Castell. Es tracta d'un nou producte turístic de promoció local.

Per aquesta activitat cal inscripció prèvia a www.cubelles.cat

 

A banda, hi haurà l'opció de prendre part d'un Taller d'introducció al procés de compostatge. Beneficis i avantatges per a l’hort, i aprofitament dels residus orgànics de casa. L'activitat, organitzada per la Cooperativa Tapurna es farà d'11 a 12.30h., a l'hort comunitari de Can Travé.

Visita a la desembocadura riu Foix

Finalment, el diumenge 27 de novembre, a partir de les 10:00h. hi haurà una activitat de sensibilització sobre el Medi Ambient. Hi haurà una Visita desembocadura riu Foix. El punt de trobada serà l'Oficina Turisme Platja (Av. Mediterrani s/n - Platja Llarga).

 

La visita consisteix en una passejada per l'entorn de la desembocadura i part dels marges del riu Foix. La passejada tindrà vàries parades on es faran explicacions sobre l'espai, l'ecologia i les actuacions de recuperació que s'hi duen a terme. També es dotarà a les visites de material òptic (telescopi i prismàtics) cosa que permetrà una observació d'ocells i una experiència amb la fauna molt propera.

Jornada 'Cuidem la platja de Cubelles'

El GEPEC (Grup d’estudi i protecció dels ecosistemes catalans) oferirà la Jornada Cuidem la platja de Cubelles.  L'activitat consisteix en una neteja a la platja de plàstic i d'altres deixalles. Es retirarà de forma manual la vegetació invasora per evitar que aquesta colonitzi les nostres platges. L’activitat es realitzarà en la zona de cria del corriol camanegre, una espècie protegida que pon els ous a la sorra de la platja. Amb aquestes accions ajudarem a la conservació d’aquesta i altres espècies de fauna i flora que viuen en aquest hàbitat tan degradat i s'afavorirà la seva recuperació. Es tracta d'una acció de voluntariat. Cal portar guants. La sortida per prendre part de l'activitat tindrà lloc, a partir de les 10.30h., des de l'aparcament de la Platja de les Gavines. 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles