22 alumnes de 4t de l'ESO de l'Institut Cubelles pinten un mural per conscienciar sobre la pau, el bullying, la violència de gènere i l'abandonament d'animals

11 de novembre de 2022


El projecte vol conscienciar els més joves perquè busquin respostes individuals i col·lectives a la convivència amb respecte, tolerància i per fomentar la integració de la diversitat

Entrevistes als participants de la pintada del mural

 

22 alumnes de 4t de l’ESO de l'Institut Cubelles han pintat un mural de grafits a través de l’Optativa de Visual i Plàstica. El projecte treballa conceptes lligats a la interpretació del bullying (assetjament escolar), la pau, la violència de gènere i l'abandonament d'animals. Durant una jornada de quatre hores per pintar el murat, per grups han fet murals independents amb aquestes temàtiques. Prèviament, la feina s'havia distribuït en dues parts: una de més teòrica i una altre de més pràctica. La iniciativa va néixer ara fa vuit anys, al 2014. Olatz Alba, professora de Visual i Plàstica de l’Institut Cubelles ha valorat molt positivament l’experiència que permet a l'alumnat explorar noves formes d’expressió.

Lucas Amat d’Aeroarte ha estat la persona encarregada d’acostar aquest projecte a l’aula i en grups han trobat la fórmula de representar les principals idees lligades al concepte de viure en harmonia i concòrdia dins l’espai urbà, a través de les diferents temàtiques tractades al projecte.

Aquest projecte s’emmarca dins el programa Cubelles per la Pau que finança la Diputació de Barcelona i que potencia les iniciatives pedagògiques adreçades a les noves generacions del municipi, dins l’anomenada línia d’Educació pel Desenvolupament. Aquesta és una de les prioritats de la Diputació per conscienciar els més joves i que, ells mateixos, busquin respostes individuals i col·lectives a la convivència amb respecte, tolerància i per fomentar la integració de la diversitat.

 

Ràdio Cubelles ha pogut parlat amb diferents estudiants de 4t de l'ESO que han participat de la pintada del mural de grafits a través de l’Optativa de Visual i Plàstica. Això és el que ens deien alguns dels joves que han pres part del projecte.

 

Tant l’Ajuntament de Cubelles com l'Institut Cubelles han fet una valoració molt positiva de l’activitat, que és una aposta decidida a la reflexió col·lectiva de la Cubelles que volem tenir entre tots. 


Recupera a la carta el reportatge amb les entrevistes senceres.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles