Cubelles tanca la temporada 2022 de platges sense cap ofegament

15 de setembre de 2022


L'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, ha agraït la professionalitat que en tot moment han tingut els socorristes i el personal de vigilància a les platges de Cubelles

Cubelles tanca la temporada 2022 de platges amb un balanç positiu en matèria de salvament. "Per segon any consecutiu no hi ha hagut cap ofegament" ha destacat Marc Rovira, coordinador del servei de salvament de les platges de Cubelles de l'empresa Servitur.

 

"Únicament s'ha hagut de lamentar la mort d'un banyista atropellat per una barca a la platja de Les Salines de Cubelles", un fet ocorregut a mitjans del mes de juliol, ha detallat Rovira.

Un total de 12 socorristes han custodiat les platges. El servei de salvament ha realitzat diversos rescats, accions preventives i també s'ha atès a diverses persones per picades de meduses i peix aranya, tot i que aquest any s'han reduït les assistències. "L'ús dels serveis de les cadires amfíbies a les platges aquesta temporada ha estat molt superior a d'altres temporades i el número de banys de persones amb mobilitat reduïda ha crescut respecte a l'any passat". Finalment, el coordinador de platges ha destacat que aquesta temporada de bany ha predominat la bandera verda. Marc Rovira ha destacat "l'aposta per la prevenció com a mesura per evitar altres situacions greus"

El 15 de juny s'engegava oficialment la temporada de bany a les platges de Cubelles que es tanca aquest 15 de setembre. L'horari del servei aquest estiu ha estat de dilluns a divendres de 10:00h a 18:00h i els caps de setmana de les 9:30 a les 19:00h.  

L'Ajuntament agraeix la bona tasca realitzada pel servei de socorrisme adjudicat a Servitur

L'alcaldessa de Cubelles Rosa Fonoll ha lliurat aquest dijous 15 de setembre uns diplomes d'agraïment als socorristes de l'empresa Servitur que des de fa dos anys s'encarreguen del servei de salvament a les platges de Cubelles. Durant la seva estada l'últim dia del servei de platges, Rosa Fonoll, ha agraït la tasca de tot l'equip i ha destacat "la professionalitat que en tot moment han tingut els socorristes i personal de vigilància de les nostres platges. El seu servei ha estat excel·lent malgrat ha lamentat la víctima que hi va haver a causa de l'atropellament d'un banyista per una barca. Cal felicitar-los pels bons resultats amb zero ofegaments", ha assenyalat l'alcaldessa.

 

En la mateixa línia de satisfacció s'ha expressat el regidor de Medi ambient encarregat de les platges, Josep Maria Hugué, qui també ha fet una valoració positiva del servei de socorrisme que per segon any ha viscut una nova temporada sense cap ofegament. "El servei ha estat excel·lent tot i l'augment dels rescats a l'aigua". En aquest sentit, "cal seguir treballant per la prevenció". El govern ha promès que seguirà treballant amb aquesta empresa de salvament i posarà els recursos necessaris per tornar a tenir les mínimes incidències a les platges.

Tot i que aquest estiu no hi ha hagut cap ofegament, el regidor de Medi ambient Josep Maria Hugué, ha "lamentat la mort del banyista a causa d'aquest accident. Malgrat aquesta incidència la resta de la temporada ha estat tranquil·la". A banda, el regidor ha destacat la bona climatologia de la temporada que ha contribuït a l'afluència de visitants qui ha afegit també que "ja es preveia aquest augment d'usuaris a les platges després de deixar enrere les afectacions per la pandèmia".

Finalment, Hugué ha destacat "la qualitat de l'aigua d'aquest estiu que ha estat excel·lent i ha predominat la bandera verda malgrat els capítols puntuals causats pels temporals que han fet onejar puntualment la bandera vermella", ha conclòs el regidor Hugué durant la conversa mantinguda a Ràdio Cubelles.

 

Entrevista sencera al regidor Josep Maria Hugué es pot recuperar a la carta.

 

Entrevista a Marc Rovira, coordinador de les platges, disponible a la carta.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles