VI Festival de novel·la negra Cubelles Noir, del 18 al 21 d'agost

15 d'agost de 2022


L'edició d'enguany obrirà l'esdeveniment amb un concurs de dibuix infantil i la representació del conte 'L'elefant Mainú i l'amistat'. Com a novetat també canvia el format de la gimcana que partirà d'un joc de pistes i repartirà premis

El dijous 18 d'agost s'obre la VI edició del Cubelles Noir. L'esdeveniment conté quatre dies de programació que s'oferirà des del Centre Social Joan Roig i Piera de Cubelles. Pel Festival de novel·la negre del Garraf es tractaran temes diversos com ara  la guerra d'Ucraïna, les criptomònades i el nazisme.  Xavier Borrell, és el comissari del Cubelles Noir.

Altres temàtiques que centraran el debat de les taules rodones del Festival tractaran sobre els enigmes vinculats al metro, les varietats dialectals del català o la creació de personatges protagonistes.

 

Concurs de dibuix infantil i representació del conte L'elefant Mainú i l'amistat

El Festival obrirà la nova edició amb un acte infantil. De les 10 a les 12:30h. hi haurà un taller infantil de dibuix en format de concurs amb premis i la representació del conte L'elefant Mainú i l'amistat, que anirà a càrrec de l'artista Montse Panero.  Així mateix ho ha explicat el dibuixant del Festival i autor del cartell, Jou Monzó.

 

Gimcana amb joc de pistes i premis

Un altre acte dedicat al públic infantil i les seves famílies és la gimcana del Festival que s'oferirà el 21 d'agost a les 12:00h. En aquesta ocasió canvia de format i es farà un joc de pistes per Cubelles. Els seus participants hauran de trobar un tresor.

 

Per això, caldrà anar-hi 30 minuts abans perquè l'organització faci dos grup. Aquests hauran de superar una sèrie de proves i descobrir les pistes de la gimcana dedicada a Charlie Rivel. Hi hauran premis i tots els participants rebran un obsequi de participació. 

 

Premis i Homenatges

Enguany, a més, el Cubelles Noir lliurarà el Premi Honorífic al personatge Petra Delicado; la inspectora creada per Alícia Gimenez Bartlett a finals de la dècada dels 90. L'organització farà entrega del guardó a l'autora el dissabte 20 d'agost.

 

Pel que fa al premi a la millor novel·la negra escrita per una dona en català i publicada durant l'any passat, les nominades són 'Olor a difunt', de Ludmila Lacueva (Llibres del Delicte); 'Secret professional'; 'Bisturí', de Ramona Solé (Llibres del Delicte); 'Aquí mano jo', de Maribel Torres (Llibres del Delicte); i 'La noia del vestit blau', de Laia Vilaseca (Random House). "El Festival també havia anunciat la nominació d'Amàlia Lafuente (Columna), però malauradament ens va deixar el 17 de juliol del 2022 i li retrem un homenatge pòstum', ha dit Xavi Borrell. 

D'altra banda, les nominades a la millor novel·la negra escrita en castellà són 'Soy tu mirada', de Cristina Higueras (La esfera de los libros); 'Nunca sabes quién llama', de Mar Moreno (Almuzara); 'La vida secreta de Úrsula Bas', d'Arantza Portabeles (Lumen); 'La ilustrísima', de Mar Prieto (Alrevés); i 'Un asunto rural', de Mercedes Rodrigo Alonso (Edaf).


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles