L'Agrupació de Balls Populars té a punt l'Assaig General d'aquest divendres 12 d'agost

12 d'agost de 2022


Les diferents colles sortiran a partir de les 20h, des de la plaça de la Vila, des d'on iniciaran el seu recorregut per diversos carrers del municipi, amb les corresponents parades per refrescar-se

Entrevista Clàudia Rodríguez de l'Agrupació de Balls Populars

 

Les colles de l'Agrupació Popular de Cubelles ja estan preparades per sortir aquest divendres 12 d'agost al vespre pels carrers de Cubelles. En aquesta ocasió, els integrants de l'Agrupació lluiran la samarreta amb la Draga com a protagonista. Les diferents colles sortiran a partir de les 20h, des de la plaça de la Vila, des d'on iniciaran el seu recorregut per diversos carrers del municipi, amb les corresponents parades per refrescar-se. Així mateix ho explicava Clàudia Rodríguez, membre de la junta de l'ABP.

 

Totes les colles, excepte la del Viagrot i la dels diables grans, sortiran a l'Assaig General. Aquestes colles que no surten s'encarregaran de la barra del bar i del sopar de les colles participants a l'Assaig. La resta de colles, gegants, capgrossos, grallers, cercolets, panderos, pastorets, bastons, cintes, gitanes, diables petits, timbalers petits, Infernals, timbalers joves i timbaleres mostraran els seus balls a toc de timbal i gralles.

 

La plaça del Mercat comptarà amb servei de bar, que també servirà entrepans, tot gestionat per la mateixa Agrupació de Balls Populars. A partir de les 23.30h hi haurà ball, amb el grup de versions La Traca i Dj Rulu. De fet, encara que a la programació anuncia que el ball és a la plaça del Centre Social, per seguretat, s'ha canviat l'emplaçament i es farà finalment a la plaça del Mercat.

 

Rodríguez també ha fet un bon balanç de la resposta rebuda durant els actes de la Festa Major Petita de Cubelles amb un nombrós públic assistent tant al correfoc com a la Trobada de gegants.

 

Cercaviles de la Festa Major

Diumenge 14 d'agost, a les 11.50 h., hi haurà toc de matinades a càrrec dels grallers de l‘Agrupació de Balls Populars de Cubelles des del cloquer del campanar. A les 12.00 h., a la plaça del Castell, tindrà lloc el llançament dels dotze morterets i repic de campanes de Festa Major. A continuació, als Jardins de Can Travé, es farà el pregó de Festa Major, a càrrec de Xavi Toscano i Granell. A les 18.30 h., a la plaça de la Vila, la programació seguirà amb una exhibició de balls de les colles de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles i, tot seguit, hi haurà la tradicional cercavila popular. En arribar a la plaça del Mar, es farà una ballada conjunta de tots els balls de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles. Clàudia Rodríguez ha donat tots els detalls de la participació de les colles locals.

 

El recorregut serà el següent: pl. de la Vila, c. Major, c. de Víctor Balaguer, c. de Joan Roig i Piera, pg. de Narcís Bardají, av. Mediterrani i arribada a la pl. del Mar. A les 23.00 h., al passeig Marítim, castell de focs d’artifici i, tot seguit, cercavila nocturna dels balls populars, amb la col·laboració de GIRC. A les 0.30 h., a la pl. del Mar, ball de l’empalmada amb les orquestres Bandau, Dj Ferry Lip  i La Banda del Coche Rojo.

 

Dilluns 15 d'agost, a les 10.45 h., a l’església Santa Maria de Cubelles, tindrà lloc l'entrada d’ofici i la missa solemne. Durant la cerimònia es farà l'ofrena a la Mare de Déu dels productes dels pagesos de Cubelles que enguany anirà a càrrec la colla de Cercolets de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles que celebra els seus 10 anys.

 

Aquest dia 15 d'agost, aproximadament a les 12.30 h., tindrà lloc la sortida d’ofici i després una cercavila i la ballada final amb l’exhibició de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles a la plaça de la Vila. El recorregut serà el següent: pl. de Santa Maria, c. de Colom, pl. de la Font, c. d’Àngel Guimerà, c. de Joan Roig i Piera, c. de Víctor Balaguer, c. Major i pl. de la Vila.

 

Des de l'ABP de Cubelles es fa un convit a la Festa Major de Cubelles i s'anima a tothom a gaudir plenament de la programació festiva.

Des de l'entitat, un cop passi la Festa Major de Cubelles, iniciaran els tràmits per a la convocatòria d'una assemblea general ordinària per elegir nova junta que es preveu que es pugui celebrar al mes de setembre-octubre.

 

L'entrevista sencera a Clàudia Rodríguez es pot recuperar a la carta.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles