Inaugurada la nova ressonància magnètica i presentació del projecte d’ampliació de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

9 de juny de 2022


L'equip permetrà realitzar estudis radiològics a pacients hospitalitzats i ambulatoris del territori, sense necessitat d’haver-se de desplaçar a l’Hospital Residència Sant Camil

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG) ha inaugurat aquest dimarts 7 de juny el nou equip de ressonància magnètica instal·lat al Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès (HCAP). Durant l'acte s’ha presentat el projecte d’ampliació del centre, que té com a objectiu encabir el nou Servei de Diàlisi i una àrea de formació, docència i recerca. L’esdeveniment ha comptat amb la presència dels membres del Consell Rector del CSAPG, l’equip de direcció i els comandaments implicats en els projectes.

 

Nova ressonància magnètica

El passat 15 de maig es va instal·lar la nova ressonància magnètica a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, que permetrà realitzar estudis radiològics a pacients hospitalitzats i ambulatoris del territori, sense necessitat d’haver-se de desplaçar a l’Hospital Residència Sant Camil.

 

Segons la Dra. Mercedes Rodríguez, cap de Servei de Diagnòstic per la Imatge del CSAPG, “la nova màquina té un tub més ampli, que disminueix la sensació de claustrofòbia que pot tenir el pacient. A més, aquest aparell incorpora els últims avenços tecnològics, que permeten obtenir imatges de gran qualitat i reduir el temps d’estudi”.

 

Una altra característica important del nou equip és que utilitza menys quantitat d’heli pel seu funcionament, fet que el fa més respectuós amb el medi ambient. Aquesta característica va en línia amb un dels objectius estratègics del CSAPG, que és vetllar per l’eficiència i la transformació energètica i ecològica dels seus centres.

 

Els professionals tècnics del Servei de Diagnòstic per la Imatge han rebut formació especialitzada per poder fer ús d’aquest aparell. Està previst que l’equip comenci a funcionar la setmana vinent.

 

 

Projecte d’ampliació de l’HCAP

El CSAPG inicia un projecte d’ampliació de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, que consistirà en la creació d’un nou Servei de Diàlisi i una àrea destinada a la docència, formació i recerca. Aquesta ampliació serà d’uns 1.700 m2, que se sumaran als 19.000 m2 actuals del centre. Les obres es realitzaran al llarg del 2023,  i està previst que tinguin una durada d’entre 12 i 15 mesos. El pressupost total de l’obra i l’equipament s’estima en més de 5.000.000 d’euros.

 

Nou Servei de Diàlisi

Fins ara, les persones usuàries de l’Alt Penedès que s’havien de sotmetre a un tractament renal substitutiu (diàlisi) han estat ateses a la Unitat de Diàlisi de l’Hospital Sant Antoni Abat (HSAA) de Vilanova i la Geltrú.  Aquest tractament ambulatori exigeix l'assistència presencial del pacient a l'hospital com a mínim tres vegades per setmana, amb l’objectiu de realitzar sessions de quatre hores de durada aproximadament. La distancia geogràfica entre les poblacions i la necessitat de l’ús de transport sanitari per desplaçar-se fins al punt d’atenció, fa que aquestes persones hagin d’invertir una gran quantitat de temps en tractar la seva malaltia.

 

Per tal de facilitar l’atenció sanitària al pacient nefrològic del territori, el CSAPG inicia el projecte de creació d’aquest nou Servei de Diàlisi a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. La unitat s’ubicarà a la planta baixa de la zona ampliada, i estarà dotada amb 30 llits, una sala d’espera, vestidors per pacients i professionals, lavabos, una consulta mèdica, una sala d’informació, un box de preparació de pacients i despatxos i habitacions de treball intern. Aquesta àrea comptarà amb un accés directe des de l’exterior.

 

El disseny del nou Servei de Diàlisi treballa ara amb grups focals formats per diferents perfils professionals i persones usuàries del servei. L’objectiu és que la seva experiència ajudi a identificar millores a implantar, creant un espai còmode, segur i accessible pels pacients. 

 

Nova àrea de recerca, docència i formació

Amb l’ampliació de l’hospital també es crearà una àrea per cobrir les necessitats de formació, docència i recerca. Aquest espai s’ubicarà a la primera planta de la zona ampliada i comptarà amb diverses aules de treball i sales de reunions.

 

Des del CSAPG segueixen treballant per ampliar la cartera de serveis i oferir la millor atenció i confort a les persones usuàries i als professionals dels nostres centres.

 


 • Ressonància Magnètica HCAP.png
 • 070622 Presentació del projecte d'ampliació de l'HCAP.jpeg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles