Les escoles i els instituts participen dels tallers de la Policia Local

7 de juny de 2022


Dos agents formadors han impartit durant tot el curs diverses sessions sobre educació viària adaptades a l'alumnat

Entrevista a Òscar Garcia, caporal de la Policia Local

 

La Policia Local de Cubelles ha impartit sessions sobre educació viària adaptada a l'alumnat de les escoles i els instituts durant tot el curs. Durant la formació dedicada a la seguretat viària i adaptada a les diferents edats s'han tractar temes enfocats amb els perills amb els què es poden trobar circulant pel carrer ja sigui a peu, en bicicleta o en patinet. Aquests tallers serveixen tant per conscienciar als infants de la importància de l’educació vial com per apropar la figura dels policies. 

 

El balanç de la Policia Local sobre aquesta iniciativa és positiu, ja que els infants i adolescents s’han mostrat participatius en els diferents tallers impartits. De fet, aquestes xerrades i classes pràctiques faciliten el seu creixement com a estudiants; però, sobretot, també com a persones. Aquests tallers s'han anat realitzant anualment des de fa almenys dues dècades a Cubelles. En aquest sentit, Òscar Garcia, caporal de la Policia Local, ha volgut destacar la importància de dur a terme aquest programa a tots els cursos de primària de les tres escoles i també a l'educació secundària amb la participació dels instituts Cubelles i Les Vinyes.

 

Obligació de l'ús del casc i 15 anys per l'ús de vehicles de mobilitat personal (VMP) 

Des de l'Ajuntament de Cubelles s'ha anunciat que un cop la nova ordenança de circulació de Cubelles sigui vigent (un cop ha estat aprovada al ple del mes de maig, i sempre que no es presentin al·legacions al respecte) es faran campanyes d'informació i de conscienciació a la ciutadania, sobretot, en les escoles i instituts de la nostra vila per tal d'explicar quina és la normativa a seguir a Cubelles.

 

En cas que no hagi cap al.legació al respecte aquesta ordenança serà efectiva (Les persones que ho vulguin tenen un mes per poden presentar al·legacions. La proposta està publicada al taulell d'anuncis des del 19/05/2022).

 

Segons recull el text que està a exposició pública, per l'ús de vehicles de mobilitat personal (VMP), serà obligatori l'ús del casc i l’edat permesa per circular per la vies públiques obertes a la circulació de persones i vehicles amb un vehicle de mobilitat personal és de 15 anys, com a mínim, sens perjudici de la que pugui establir la normativa sectorial aplicable. Els menors d’aquesta edat només podran fer ús d’aquests vehicles quan aquests resultin adequats a la seva edat, alçada i pes, fora de les calçades obertes a la circulació o en espais tancats al trànsit, i acompanyats i sota la responsabilitat dels seus tutors legals.

 

Amb la modificació d'aquesta ordenança de circulació, el consistori vol millorar la regulació a nivell local i que els usuaris dels VMP tinguin clar que poden o no fer amb els seus vehicles.

 

Normativa de la DGT

La nova normativa de la DGT que va entrar en vigor el passat 2 de gener de 2021, defineix què s'enten com a vehicles VMP (vehicle de mobilitat personal), la seva velocitat, i per on poden o no circular.

 

Algunes de les multes més habituals que reben aquest tipus de vehicles són per circular per la vorera, portar els auriculars posats o saltar-se un semàfor en vermell, infraccions que suposen un greu perill tant per altres vehicles com pels vianants.

 

Com a complement a la normativa de la DGT, diversos municipis han fet modificacions de l’ordenança de civisme o han creat sinergies per crear una ordenança específica amb unes característiques comunes.

 

Campanya del Servei Català de Trànsit

Des del Servei Català de Trànsit han engegat diverses campanyes com l'anomenada: “Saps que si portes un patinet elèctric condueixes un vehicle?”. L’objectiu és arribar als joves com a principals usuaris d’aquesta nova manera de moure’s perquè sàpiguen què és un patinet elèctric i quines obligacions implica conduir-lo.

 

El missatge que es vol que es cali és el que dona el coordinador de Mobilitat Segura a la Regió Central dels Mossos, Joan López: “Estem acostumats que el patinet sempre ha estat una joguina, però el patinet elèctric és un vehicle.” És a dir, amb patinet elèctric no tot s’hi val.

 

Els vehicles de mobilitat personal (VMP) són un mitjà de transport sostenible, àgil i pràctic (fàcils de conduir i plegar) d’àmbit urbà que ha arribat per quedar-se, sobretot entre els més joves, però que també ha estat polèmic i ha provocat debats i discussions entre defensors i detractors. Amb tot, les autoritats de trànsit, per posar ordre a la circulació urbana i evitar prendre mal (ni els usuaris de VMP ni els vianants), n’han regulat l’ús.

 

Circular per la vorera, anar amb un acompanyant o portar els auriculars connectats no es pot fer quan es va amb patinet elèctric. Són accions que molts usuaris de VMP fan perquè desconeixen que és una infracció. 

 

Aquestes són les principals prohibicions i línies vermelles que no es poden creuar si es va en patinet elèctric:


 • 20220518_Tallers Policia Local a l'Escola Vora del Mar.jpg

Enllaços relacionats

 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles