Comença el desplegament de la zona blava de la zona marítima

20 de maig de 2022


El servei funcionarà diàriament des del 15 de juny al 15 de setembre. La mesura vol promoure la rotació de vehicles i la millora de la mobilitat en els barris més propers a les platges

Entrevista Josep Maria Hugué, alcalde accidental i regidor d'Espai Públic i Medi Ambient

 

La implantació de la zona blava de la zona marítima està previst que comenci a funcionar a mitjans del mes de juny. L’empresa EYSA, concessionària de la zona blava (servei d’estacionament regulat) de la zona marítima de Cubelles, ha iniciat aquesta setmana les tasques de desplegament. Les obres han començat amb la instal·lació dels més de 70 parquímetres que donaran servei al barri Marítim, la Mota de Sant Pere-Clot del Bassó i residencial Les Salines per tal d’afavorir la rotació de vehicles a l’entorn de les platges, ajudant a la millora de la mobilitat en aquests barris i reduint la càrrega de circulació que permetrà, entre d’altres, baixar les emissions contaminants.

 

L’àmbit de la zona blava abraça des del carrer de les Roses, al barri Marítim, al de l’Abat Escarré, a Les Salines. Els únics carrers que queden fora de l’estacionament regulat són l’avinguda Onze de Setembre (del Prat de Vilanova a Cunit) i els carrers situats per sobre de l’avinguda Pompeu Fabra (Mota de Sant Pere-Clot del Bassó).

 

El servei funcionarà diàriament des del 15 de juny al 15 de setembre; i des de divendres Sant fins al 15 de juny, els dissabtes, diumenges i festius. En ambdós casos l’horari és de 9.00 a 14.00 h. i de 16.00 a 21.00 h.

 

Les tarifes de la zona blava depenen del lloc de residència dels titulars del vehicle. Així, els residents empadronats a Les Salines, La Mota i Marítim tenen un abonament de temporada de 15,00€, mentre que els empadronats en altres zones de Cubelles tenen una tarifa diària de 0,50€. En ambdós casos és obligatori disposar de l’impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM) al corrent de pagament a Cubelles.

 

Per als titulars d’un immoble de segona residència a Les Salines, La Mota i Marítim hi ha l’opció de treure un abonament mensual (40,00€) o de temporada (70,00€), pel qual hauran de tramitar una sol·licitud a l’Ajuntament de Cubelles.

 

Per a la resta de conductors les tarifes són:

 • 1a hora....................................................... 1,15€
 • 2a hora i següents (x hora).......................... 1,30€
 • De 9 a 14 h................................................. 5,00€
 • De 16 a 21 h............................................... 5,00€
 • Abonament 1 setmana............................... 20,00€*

*Només a través de l’aplicació mòbil.

Estacionament gratuït per a residents

L’Ajuntament de Cubelles condicionarà el pàrquing tancat de l’antiga Sala Multiusos, al carrer Pla de Sant Pere, com a l’alternativa d’estacionament gratuït per als empadronats a Cubelles que podran aparcar sense pagar l'abonament de temporada per als residents a la zona de la zona blava o la tarifa diària per als que viuen a la resta del municipi.

 

En aquest aparcament podran estacionar els vehicles de forma totalment gratuïta i sense limitació de temps. L’empresa EYSA serà l’encarregada de vigilar que cap vehicle sense autorització estacioni.

 

Per a més informació i tramitació d’abonaments, us podeu adreçar a:

 • Durant el mes de juny: al Centre Social Joan Roig i Piera
 • Durant la temporada: al Punt d’informació Parc del Prat o al personal de control

 

Per a més informació i tramitació d’abonaments, us podeu adreçar a:

 • Durant el mes de juny: al Centre Social Joan Roig i Piera
 • Durant la temporada: al Punt d’informació Parc del Prat o al personal de control


 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles