El Ple ordinari del mes de maig aprova quatre modificacions pressupostàries i dues mocions

19 de maig de 2022


Els 602.832,59€ aprovats en modificacions de pressupost serviran per cobrir les despeses del Consorci per a la Normalització Lingüística 2022, ajuts socials, animació gent gran, tribunals de selecció i despeses generals i de comunicació

Recupera el ple municipal de 17 de maig de 2022 (clica a l'enllaç)

 

El ple ordinari de dimarts 17 de maig va aprovar amb els vots favorables d'Unitat Cubellenca, PSC, ERC, Junts per Cubelles, Cubelles en Comú Podem i CUP Cubelles i els vots en contra de Ciutadans quatre modificacions puntuals del pressupost per cobrir les noves necessitats pressupostàries (2.555€ per les despeses del Consorci per a la Normalització Lingüística 2022), (57.000€ per ajuts socials, animació gent gran i tribunals de selecció), (33.000€ per despeses de comunicació i 510.277,59€ per despeses generals).

 

Aprovada inicialment la modificació de l'ordenança de circulació de Cubelles

El ple va aprovar inicialment, per urgència, la modificació de l’ordenança de circulació de Cubelles amb els vots favorables del Govern municipal (UC11, ERC, CECP-ECG i CUP) i les abstencions del PSC, Cs i Junts per Cubelles. 

 

 

Aprovades les mocions en suport al dret a l’autodeterminació del poble Saharauí i en defensa de l’educació musical 

Pel que fa a les mocions, la sessió va tirar endavant dues mocions presentades pel Govern municipal (UC11, ERC, CECP-ECG i CUP). La primera en suport al dret a l’autodeterminació del poble Saharauí que va rebre el vot favorable d'Unitat Cubellenca, ERC, CECP-ECG, Junts per Cubelles i la CUP, i les abstencions del PSC i Cs. 

 

 

La segona de les mocions aprovades va ser en defensa de l’educació musical que es va aprovar amb les abstencions de Cs.

 

Es rebutgen les tres mocions presentades per Cs

Per la seva banda, Cs va presentar tres mocions que van ser rebutjades amb els únics vots a favor del PSC i Junts per Cubelles. Els textos proposats eren en contra l’ocupació il·legal d’habitatges, per pintar jocs tradicionals a les places públiques i per designar i condicionar un espai per a activitats d’oci, concerts i altres esdeveniment. 

 

El Govern municipal (UC11, ERC, CECP-ECG i CUP) va justificar el seu vot en contra en la proposta de CS de pintar jocs tradicionals a les places públiques perquè diu que ja ho té planificat. En quan, a la moció presentada per CS per designar i condicionar un espai per a activitats d’oci, concerts i altres esdeveniment, els grups del Govern tampoc hi han donat recolzament perquè malgrat que consideren la proposta interessant l’espai proposat és zona verda i urbanísticament l’ús no és compatible.

 

El Govern municipal (UC11, ERC, CECP-ECG i CUP) també ha votat en contra de la moció presentada per Cs contra l’ocupació il·legal d’habitatges, argumentant que no hi ha cap 1a, 2a o 3a vivenda ocupada i les que hi ha (menys d’0,3%) són de bancs o grans tenidors. En aquest sentit, proposen afrontar el problema posant a l’abast pisos socials, com l'Ajuntament està fent amb Cohabitac o gravant als grans tenidors amb un recàrrec 50% de l’IBI.

 

 

Aprovació d'actes i manifestos

Durant la sessió també es va aprovar, amb l’abstenció dels regidors de Cs, les actes del ple del 15 de març i del 19 d'abril. Així com el manifest del Dia internacional contra LGTBIFòbia 2022 i la declaració institucional amb motiu del Dia d’Europa 2022 que van rebre l'aprovació unànime dels grups municipals.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles