Consens majoritari al ple per incloure Cubelles en l’àrea de mercat d’habitatge tens

19 de gener de 2022


El govern local també ha aprovat la taxa de la zona blava i en les mocions s’ha debatut sobre el model d’escola catalana arran de la sentència del Vora del Mar.

Ple municipal del 18/01/2022

 

En el primer punt més destacat del ple celebrat aquest dimarts, la regidora de Benestar Social, Alexandra Corvillo, ha defensat la petició de l’ajuntament a la Generalitat perquè Cubelles pugui entrar dins de l’àrea de mercat d’habitatge tens i els preus del lloguer quedin regulats.

El punt ha comptat amb el suport de tots els grups municipals excepte els dos regidors de Ciutadans, Manuel Martínez i Ana Torralbo, que hi han votat en contra.

 

Una altra decisió destacada en l’ordre del dia era l’ordenança que marcarà les taxes del sistema d’estacionament regulat que s’estendrà pels carrers de tota la franja marítima de Cubelles. El regidor d’Espai Públic, Josep Ma Hugué, ha concretat que els residents dels barris afectats podran demanar una taxa de 15 euros per tota la temporada, que els residents de la resta del municipi pagaran un màxim de 50 cèntims al dia i que els qui tinguin segons residències podran optar per una taxa de 70 euros per tota la temporada o un abonament mensual de 40 euros. A banda, el govern local s’ha compromès a habilitar l’aparcament de l’antiga sala multiusos. Hugué també ha comentat que es tracta d’un servei nou i que un cop estigui en marxa, si calgués, estaran oberts a rectificacions i suggeriments dels veïns i els restauradors de la zona.

Per la seva banda, Junts i el PSC han optat per l’abstenció perquè aquest sistema encara els planteja dubtes.

Robert Monzonis de Junts.

Renata Bedós del PSC

Ciutadans ha votat en contra d’aquest punt i consideren que la creació d’aquesta taxa no està prou justificada.

Manuel Martínez, portaveu de Ciutadans.

L'ordenança ha acabat tirant endavant amb els 10 vots favorables del govern, les abstencions de Junts (2) i el PSC (3) i els dos vots en contra de Ciutadans.

 

Arran d’un altre punt relacionat amb l’estació de bombament Cubelles – Cunit, el ple també ha discutit sobre la gestió de les aigües de pluja i el Vòrtex. Finalment aquest punt ha rebut un suport molt majoritari amb l’únic vot en contra del grup de Ciutadans. En la mateixa línia, dos punts relacionats amb la recollida d’olis i de tèxtils mitjançant la Mancomunitat també han superat l’aprovació.

 

En l’apartat de les mocions, els partits de Cubelles han discutit sobre el model d’escola catalana arran de la sentència que ha afectat el Vora del Mar. A l’ordre del dia hi constaven dos textos, que s’han debatut conjuntament. D’una banda, la moció de suport al model d’escola i a la llengua catalana defensada per Unitat Cubellenca, Esquerra Republicana, Junts, Cubelles En Comú Podem i la CUP. I de l’altra, un text del PSC per "refer i reforçar el consens sobre el model lingüístic del sistema educatiu de Catalunya” que, entre d’altres, reclamava el compliment de les sentències judicials.

 

Raül Mudarra (Unitat Cubellenca)

Renata Bedós (PSC)

Esther Soler (ERC)

Manuel Martínez (Ciutadans)

Robert Monzonis (Junts)

Narcís Pineda (Cubelles en Comú Podem)

Daniel Pèrez (CUP)

 

En la votació, la proposta en suport al model d’escola i a la llengua catalana ha rebut el vot favorable de cinc dels regidors d’Unitat Cubellenca, juntament amb Esquerra, Junts, Cubelles en Comú Podem i la CUP. La regidora Pilar Juste d’Unitat Cubellenca, s’ha abstingut, i els regidors del PSC i de Ciutadans l'han votat en contra. Mentre que la moció del PSC només ha rebut el suport dels seus propis regidors i el vot en contra de la resta de partits.

 

Les altres propostes d’aquest apartat han quedat rebutjades. Les mocions presentades per Ciutadans demanaven instar la Generalitat a suprimir l'impost del CO2, afavorir l'electrificació del parc mòbil amb propostes de bonificació, i una tercera per la instal·lació de mesuradors de control de contaminació atmosfèrica i protegir les zones habitades a l'entorn de la EDAR Cubelles - Cunit.


 • ple-gener-2022.jpeg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles