El ple ordinari de novembre aprova tres modificacions de crèdit que permetran mobilitzar 2,1 MEUR per a inversions

17 de novembre de 2021


La sessió plenària aprova la pròrroga del Pla Local Jove i es manifesta de forma unànime contra totes les violències masclistes

L’Ajuntament de Cubelles ha celebrat aquest dimarts, 16 de novembre a les 19.00 h., la sessió plenària ordinària del mes de novembre i ha aprovat el calendari fiscal per al 2022, la pròrroga del Pla Local de Joventut i tres modificacions de pressupost que permetran mobilitzar 2,1 milions d'euros per a inversions.

 

Amb l'aprovació de les tres modificacions de crèdit el govern disposarà de 2.105.215,71 euros per a inversions a la via pública, zones verdes, serveis socials, activitats culturals, juvenils, integració europea i l’adequació de l’habitatge ubicat a la Casa Zafra, just a sobre del Centre Violeta, per tal d’habilitar-lo com a tres pisos d’emergència social. 

 

Pel que fa al desenvolupament del ple ordinari de novembre, la sessió va iniciar-se amb les informacions de presidència. Entre les quals es va recollir el nou nomenament de Montse Antó com a jutgessa de pau de Cubelles, càrrec que exerceix amb diligència i expertesa des de 2013. Així mateix ho informava l'alcaldessa, Rosa Fonoll.

Acabada la part informativa, va començar la resolutiva de la sessió amb l’aprovació per unanimitat del calendari fiscal 2022. Seguidament, la sessió va aprovar, amb els vots a favor de govern, JuntsXCub i PSC i el vot en contra de Cs, la modificació de crèdits per poder adequar el pis de la Casa Zafra (just sobre el Centre Violeta) i adaptar-lo perquè esdevingui tres allotjaments d’emergència social. El regidor d'Hisenda, Raül Mudarra, defensava d'aquesta manera aquest punt.

Una altra de les modificacions de crèdit aprovades, amb els vots a favor del govern, JuntsXCub i PSC i l’oposició de Cs servirà per ampliar projectes de Benestar social. El regidor d'Hisenda, Raül Mudarra, explicava d'aquesta manera el propòsit d'aquesta modificació de crèdit.

La regidora socialista, Núria Planas, en el seu torn de paraula es manifestava d'aquesta manera.

I la tercera de les modificacions de crèdits aprovades donarà sortida a projectes de diferents àrees de l’Ajuntament com Espai públic, Cultura, Medi ambient i Integració europea. Aquest punt es va aprovar amb el vot favorable del govern, JuntsXCub i PSC i en contra de Cs. El regidor d'Hisenda, Raül Mudarra, obria el punt explicant el per què d'aquesta modificació.

El regidor d'Espai públic, Josep Maria Hugué, detallava les actuacions que es tiraran endavant en via pública gràcies a la modificació de crèdit que es portava a aprovació. 

La regidora de Benestar Social, Alexandra Corvillo, també detallava quins projectes es podrien tirar endavant arran de l'aprovació de la modificació de crèdit.

El regidor, Manuel Martínez de Cs s'explicava d'aquesta manera en el seu torn de paraula.

La regidora del PSC, Renata Bedós, donava suport en aquest punt als projectes presentats a través de les diferents modificacions de crèdit i llençava també en el seu discurs noves propostes. Escoltem una de les seves intervencions al ple. 

El punt el tancava el regidor d'Hisenda, Raül Mudarra, qui va respondre a Cs i el PSC.

 

Aprovada la prorroga del Pla Local Jove (PLJ) 

El ple també va aprovar per unanimitat la pròrroga del Pla Local de Joventut 2018-2021 i el Manifest institucional del 25N contra totes les violències envers les dones. El regidor de Joventut, Narcís Pineda, explicava que calia allargar-lo un any per tal que el nou document ja es redacti adaptat al futur espai jove que s’ubicarà a l’antiga llar d’infant L’Estel. Tant el PSC com Junts van donar el seu suport malgrat comminar el govern a accelerar l’habilitació de l’equipament. D'aquesta manera es debatia aquest punt durant la sessió plenària. 

 

El ple aprova per unanimitat el manifest institucional del 25N

En l’apartat de mocions es van debatre cinc propostes dels grups polítics municipals sobre violència masclista, les proteccions acústiques d’ADIF, els fons europeus, la protecció de camins i l'habitatge social. En la part de control el ple va aprovar per unanimitat la moció del PSC contra la violència masclista, així com el manifest institucional del 25N contra les violències envers les dones. La regidora de Polítiques d'Igualtat, Pilar Juste, llegia el manifest durant el ple.

També va prosperar, amb els vots a favor del govern, PSC i JuntsXCub i el vot en contra de Cs, la moció del govern d’adhesió al manifest de municipis afectats pel projecte de construcció de pantalles acústiques al seu pas per la via del tren a Cubelles.

 

El ple va rebutjar, amb els vots a favor de Cs i en contra del govern municipal, JuntsXCub i PSC, la moció de Cs demanant la creació d’un òrgan local propi o similar de gestió integral dels fons europeus. També va quedar rebutjada, amb l'abstenció de JuntsXCub i l’oposició dels grups del govern i PSC, la moció de Cs per a la conservació i senyalització de camins tradicionals amb els vots a favor de Cs. La tercera moció rebutjada, amb el vot a favor de Cs, JuntsXCub i PSC, i el vot contrari del govern, també la presentava CS i demanava fomentar habitatge social. D'aquesta manera es debatien les diferents mocions presentades per Cs al ple.

Finalment, el ple ordinari va concloure amb el punt de Precs i Preguntes.

 

 


 • 031121 PLE MUNICIPAL.jpg

Enllaços relacionats

 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • Butlletins correu
 • canal you tube
 • història eleccions 1970-2019
 • des de 1981
 • col·labora
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles