Aquest dilluns 27 de gener és el Dia Internacional de memòria de l’Holocaust

27 de gener de 2020


A Cubelles, les activitats s’han centrat en els instituts. La regidora Pilar Juste va participar dissabte 25 de gener en l’homenatge comarcal a les víctimes i deportats en camps nazis a Vilanova i la Geltrú organitzat per l’Amical Mauthausen i el consistori vilanoví.

2020_01_27_Enric Garriga, president de l'AMICAL MAUTHAUSEN (cliqueu sobre l'enllaç)

En el marc del Dia Internacional de memòria de l’Holocaust, l’Amical de Mauthausen ha organitzat diferents actes de commemoració, amb la participació de nombroses entitats i de centres de secundària de la comarca. Entre les principals finalitats de l'Amical està la recuperació de la memòria història republicana i de la deportació als camps nazis, i la prevenció del feixisme. 

 

En l’homenatge celebrat aquest dissabte, 25 de gener, a la plaça de la Peixateria de Vilanova i la Geltrú hi ha participat la regidora d’Igualtat i Salut, Pilar Juste en nom de l’Ajuntament de Cubelles. També hi han pres part alumnes de secundària d’instituts de tota la comarca. A Cubelles, les activitats s’han centrat en els instituts. 

 

El president de l’Amical Mauthausen, el vilanoví Enric Garriga ha explicat en la seva estada al programa "Cubelles a les 10" de Ràdio Cubelles la tasca d’aquesta associació fundada als anys 60. Durant la conversa ha recordat que una de les víctimes als camps nazis va ser el cubellenc Josep Agustí "Tit".

 

 

 

 

 

 


  • llamborda stolperstine 2019 1.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles